Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dvd-trnovitica

Marketing

Proslava 80 godina i postojanja društva.

Iako sa zakašnjenjem, odlućili smo proslavit 80-u obljetnicu rada i postojanja dvd-a Velika Trnovitica.Davne 1930-e godine nekolicina:
"Pouzdano se zna da je već 1930. godine selo imalo ručnu vatrogasnu »špricu«, koja je korištena kad je izbio požar, a sve do danas se čuva u našem spremištu.Osnivačka skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva u Velikoj Trnovitici održana je 6. prosinca 1931. godine u kući naprednog mještanina Milana Trstenjaka.
Dvadesetak Trnovitičana je i službeno toga dana postalo vatrogascima, koji su nadahnuti geslom »Vatru gasi, brata spasi« krenuli ne samo u borbu protiv požara, već i u kulturno-prosvjetno prosvećivanje sela.
Iako je osnivačka skupština održana prvih dana prosinca 1931. godine, sigurno je da počeci vatrogastva u Trnovitici sežu koju godinu ranije.


Go to ImageShack® to Create your own Slideshow

Poziv na 80-u obljetnicu:
Poštovani,

U borbi sa vatrenom stihijom, ali i ostalim nepogodama koje su godinama pratile pučanstvo općine Velika Trnovitica, kroz izmjene mnogih generacija, DvD Velika Trnovitica u svom dobrovoljnom duhu, 11. prosinca 2011. godine obilježava svoju 80-u obljetnicu osnutka.
U mjestu Velika Trnovitica 1930. godine osnovan je DvD Velika Trnovitica, dobrovoljno vatrogasno društvo djeluje i danas po isim načelima kao i prije punih 80 godina, pruža svoje dobrovoljstvo i humanitarni rad za pomoć drugim ljudima u nevolji.
"Kroz mnoge godine, bilo ulaganjem svojeg dobrovoljnog vremena, ali i sakupljanjem brojnih dobrovoljnih priloga građanstva i ostalih dobročinitelja uspjeli smo unaprijediti rad društva. Da bi nastavili istim koracima pozivamo vas da zajedno sa članovima našeg društva obilježite ovu visoku obljetnicu postojanja. Ujedno da bi ostvarili svoje planove i ciljeve, po dobrom starom vatrogasnom običaju za pomoć se obraćamo i Vama, pa tako da i uz Vašu pomoć prikupimo financijska sredstva neophodna za nastavak rada društva. Svoju pomoć možete iskazati kupnjom spomen-čavlića i spomen-lene po sljedećim cijenama:

Spomen-lenta 400 kn

Spomen-čavlić 200 kn

Ovime se obvezujemo da će vaše ime ili ime vatrogasne zajednice , odnosno vašeg DvD-a biti ugravirano na spomen-čavlić koji se pribija na koplje naše nove zastave, odnosno izvezeno na spomen lenti, te će isti biti postavljeni na istaknuto mjesto u našim prostorijama."


Post je objavljen 05.12.2011. u 21:06 sati.