Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/alenzoric

Marketing
Russell je u videu izrekao nekoliko rečenica koje većina ljudi, zbog njihove tvrdokorne uvjerenosti u fantaziju i zbog indoktriniranosti koja se na njima provodi od malih nogu, ne može ni čuti, a još manje shvatiti. Mozak im je jednostavno otvrdnuo za sve osim za održavanje i podržavanje priče koju su im ulili u glavu dok su bili mali.

Zanimljiva je, čak i prezanimljiva, činjenica kako se ljudska shvaćanja i poimanja sebe, života i stvarnosti nisu bitno unaprijedila u odnosu na recimo srednji vijek ili neki drugi mračni period zatucanosti. Životne "istine" se i dalje mahom uzimaju iz druge ili sto druge ruke. Rijetko kad imamo priliku i zadovoljstvo vidjeti nekoga (ili još bolje - sebe) kako živi, shvaća i osjeća - direktno, kroz svoje iskustvo, svoju kožu, svoj osjet, bez dodataka, bez naučenog, bez recikliranog, bez neprestanog žvakanja nečega što je već bezbroj puta prožvakano.

Zašto se teži recikliranju i ponavljanju? Zbog kombinacije navike, tradicije i neotvorenosti prema novom, svježem, sadašnjem.
Kako bi izgledao život koji je temeljen na otvorenosti i inzistiranju na izvornosti? To je nešto što vrijedi isprobati i istražiti.


There'll be no more aaaaaaaaah!
But you may feel a little sick
.Post je objavljen 17.12.2011. u 20:33 sati.