Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/matijevici

Marketing

NA SPEKTALU NOĆI GLADIJATORA I NERETVANSKI BORAC

Sinoć je u prepunoj dvorani u Gospinom polju u Dubrovniku pred više tisuća ljudi održan najveći spektakl godine u borilačkim sportovima u Hrvatskoj - „Noć gladijatora 6“ na kojem je nastupao i borac metkovačkog borilačkog kluba „TBK Tigar“ Boško Mišić. Tijekom večeri su nastupila 22 borca iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Mađarske i Italije, a od ukupno 11 borbi koji su se održavale, Boško Mišić je nastupio upravo u prvoj borbi po K1 pravilima i to protiv višestrukog prvaka Hrvatske i amaterskog evropskog prvaka u full contactu Ivana Bilića.

Nažalost već na samom otvaranju protivnik mu je zadao par udaraca koji su iznenadili Mišića, što ga je vidljivo uzdrmalo, ali Mišić nije odustajao već se nastojao vratiti u borbu. Nakon 3 runde jednoglasnom odlukom sudaca, Bilić je zasluženo proglašen pobjednikom.

Potom je uljedilo nekoliko borbi po UFC pravilima (dopuštena borba in a podu) od kojih je većina završila nokautima ili predajama. Dominaciju su pokazivali domaći borci, a jedno od iznenađenja je bila i pobjeda splitskog borca protiv većeg i težeg borca iz Srbije kojeg je nokautirao udarcem u bradu. Taj meč je ostao zapamćen i po međusobnom “najopasnijem zurenju” boraca prije početka meča.

Na kraju večeri, kao kruna svih borbi večeri nastupili su američka legenda, strašni Bob Sapp “The beast” sa svojih 155 kg mišića protiv domaćeg, dubrovačkog borca Mare Peraka teškog 105 kg. Maro Perak je u meč ušao mudro, s puno trčanja oko protivnika, tražeći svojim šakama put do glave i nogama do noga Boba Sappa. Bob Sapp je mirno čekao način da pritisne Peraka u klinč i “čekićanjem” uništi protivnika (poznati stil Boba Sappa kojim je dokrajčio mnogo protivnika). No snažni udarci Peraka su se nizali u noge Sappa, a onda je uslijedilo i rizično obaranje u kojem je Perak na iznenađenje publike uspio srušiti Sappa i započeo seriju udaraca, no ni Sapp nije mirovao. U jednom trenutku je odgurno Peraka i umalo ga s par “biciklo” udaraca nogama s poda ugrozio, no nakon par trenutaka nakon toga dolazi do ponovnog klinča na podu u kojem Perak, znatno bolje tehnički potkovan, dolazi u povoljan položaj i zadaje niz od desetak uzastopnih udarac u vrh glave Sappa dok Sapp bespomoćno drži ruke na glavi, nakon čega je sudac prekinuo meč i proglasio Peraka pobjednikom.

Dubrovačka dvorana je bila u deliriju - u ring ulaze timovi obaju boraca – jedni slave, dok se drugi bune. Menadžer američkog borca, a ni sam Bob Sapp nisu bili zadovoljni što je meč prekinut jer su smatrali da je prerano prekinut, na što je došlo do “koškanja” u ringu i Bob Sapp traži nastavak borbe, na što Perak iznerviran i pristaje. U dvorani nastaje totalni delirij – svi su na nogama i žele nastavak meča, no sudac ne dozvoljava nastavak, nakon čega se situacija smirila i to je bio kraj ove veličanstvene večeri.

Na Noć gladijatora je doputovalo i par članove ekipe „Norin“ Matijevići koji su ujedno bili trenirali u okviru Kluba borilačkh sprotova „Specijalac“ Metković i bili vatreni navijači naših (a posebno neretvanskog) boraca te su imali „povlašten“ položaj imati uvid i iza kulisa ovog spektakla. Nažalost zbog tehničkih problema sve fotografije nisu ispale najbolje pa će se staviti samo neke.


Pehar koji će pobjednici dizati,
Image and video hosting by TinyPic
Video vaganja Boba Sappa koji je isti pretvorio u spektakl tako što je pojeo fotografiju Mare Peraka!


Prepuna dvorana - borci Mišić i Bilić uoči početka
Image and video hosting by TinyPic

Borba Mišića i Bilića
Image and video hosting by TinyPic

Tim "TBK Tigar" Metković nisu bili ipak lošeg raspoloženja nakon borbe.Boško Mišić - treći s lijeva na desno, s trenerom
Image and video hosting by TinyPic

Zadnji udarci Peraka u glavu "zvijeri"
Image and video hosting by TinyPic

Gužva nakon borbe - Sapp i Perak nabrijani na nastavak borbe
Image and video hosting by TinyPic

Post je objavljen 17.12.2011. u 16:43 sati.