Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/strahodletenja

Marketing

najobičnije lazanje s dodatkom tri vrste sira

danas sam bila dobra, napravila sam za ručak lazanje, bez ikakvih perverzija, volim ja jako svoju djecu i napravim im za jesti i nešto posve normalno, ponekad :D

znate svi napraviti lazanje, je l' tak? bolonjez, bešamel, sir, tijesto, naslagati, ispeći i to je to



jedine su razlike u tome, kako tko kuha bolonjez, da li sam radi bešamel ili ne...

kod mene bi to izgledalo ovako

bolonjez od prošle subote kad su za ručak bile špagete, ova količina je nama previše za odjednom pojesti jer nitko ne voli previše safta s tijestom, pa pola smrznem za neku drugu priliku koja je eto bila danas

1 luk
1 mrkva
1 peršin, inače stavim komad celera ali nisam ga imala, a kak sam bila u pidžami nije mi se dalo u dućan
sol, papar, mislim i da sam malo origana stavila, ne sjećam se više
paradajz u svim oblicima, konzerva pelata od nekih 400 g, 2 dl pasirane rajčice, žlica koncentrirane rajčice....kako miješam, malo paradajz, malo rajčica, uvijek ja tako, koristim i jednu i drugu riječ inače u životu, kako mi kad dođe
bijelo vino
1/2 kg mljevenog mesa, kojeg hoćete

to bi bili svi sastojci, sad postupak

luk, mrkvu, peršin naribajte na sitno, ili usitnite štapnim mikserom, ili u sjeckalici, kak vam je najzgodnije, malo mrkve možete ostaviti u komadićima
na malo maslinovog ulja dinstajte povrće par minuta dok vam ne počne fino mirišati, dodajte meso, dinstajte toliko dugo dok sva tekućina ne ishlapi i dok meso nije u sitnim, sitnim komadićima, sad dodajte vino-količina po ukusu, ne mjerim to,i dinstajte dok ne ishlapi, dodajte pelate usput ih malo zdrobite kuhačom, pasirani paradajz, koncentrat rajčice, promiješajte, začinite, krčkajte na laganoj vatri, što duže to bolje, ja sam jedan sat negdje, podlijevajte usput vodom dalje ako treba



bešamel

50 g putra
45-50 g brašna
mlijeko
sol, papar, muškatni oraščić

putar otopiti na laganoj vatri, dodati brašno, pržiti par minuta, ne predugo da ne potamni, dolijevati hladno mlijeko uz stalno miješanje pjenjačom u količini do željene gustoće, obično iskoristim oko 8 dl mlijeka, prokuhati par minuta, posoliti, popapriti, dodati prstohvat muškatnog oraščića

sad imamo umake, za lazanje nam još treba, komadić gorgonzole koji je ostao u frižideru, oko 40 g naribanog parmezana ili uzmite vrećicu ribanca u dućanu, oko 200 g goude, paket tijesta za lazanje, ne treba vam cijeli, ostat će i za drugi put

i krećemo, u namaštenu posudu, sloj bešamela, pa bolonjez, naribana gorgonzola, naribani parmezan, naribana gouda, sloj tijesta, pa opet isto dok imate sastojaka, (za zadnji sloj tijesta si ostavite pola goude i pola parmezana i duplu količinu bešamela od one kojom inače premažete neki sloj), na zadnji sloj tijesta bešamel, naribana gouda, parmezan - da se sve dobro prekrije, na 220°C pecite 20 minuta, ostavite desetak minuta da se malo ohladi i dobar tek



kako dugačak recept, zato su mi lazanje uvijek i izgledale komplicirane :D

i malo sam ih podrobila dok sam ih vruće vadila iz lima, inače su malo više :D

Post je objavljen 17.12.2011. u 16:50 sati.