Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sempercontra

Marketing

Glasači, pamet u glavu!

Foršpan za novi broj „Globusa“ koji se vrti u 'Jutarnjem listu' donosi sliku i, navodnu, izjavu buduće ministrice vanjskih poslova gospođe Vesne Pusić koja bi se mogla podvesti pod onu čuvenu: „Ako niste s nama, onda ste protiv nas!“



„Globus“ već odavno ne čitam, a neću kupiti ni ovaj broj unatoč i usprkos ovakvom intrigirajućem 'foršpanu'. Jednako tako, kad bih i pročitao tu izjavu, ne bih sa stopostotnom sigurnošću mogao tvrditi da je ona to zaista i izjavila. Ne bi, naime, bilo prvi put da taj tjednik donese vijest koja se može svrstati u kategoriju 'novinarskog žutila'. Ipak, gdje ima dima ima i vatre.

Još uoči izbora, a i koji dan poslije, spomenuta gospođa je izjavljivala kako treba referendum na kojem bi puk trebao zaokruživanjem 'DA' ili 'NE' tobože odlučiti o ulasku u EU pomaknuti na veljaču. Time bi se mogle 'bolje podastrijeti' sve koristi od ulaska u tu, do apsurdnosti birokratiziranu, asocijaciju.

No ako je gore spomenuta izjava gospođe Pusić točna, onda zaista ne vidim zašto bi se glasovanje odgađalo. Jer nakon ovakve izjave kristalno je jasno zašto puk treba glasovati 'DA' i što čeka one koji će zaokružiti 'NE'.
Trebali onda uopće još kakvih argumenata?


Post je objavljen 15.12.2011. u 11:42 sati.