Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crostojkovic1958

Marketing

DOMOVINSKI RAT POD "POPLUN PLANINOM" !?

Prvi bjelovarski "pas rata" je Jure Šimić


BJELOVAR- Reagiram na natpis u Večernjem listu od 21.9. pod naslovom "Bjelovarski psi rata" u povodu izlaska knjige autora Jure Šimića, predsjednika Kriznog štaba iz 1991. godine. Tvrdim da je upravo Jure Šimić prvi "pas rata" jer je zloporabio svoj položaj i ovlasti dopustivši miniranje srpskih kuća, te ubirao novac za obranu Hrvatske koji je završio u njegovim džepovima.

Apsurdno je da Šimić koji je sam bio ogrezao u kriminalne radnje sada proziva i dijeli lekcije. Napominjem da je i u prvoj knjizi po nasloom "Svjedoci Domovinskog rata" Šimić u velikoj mjeri iznio laži. U toj knjizi se spominje i Stevo Smrček, koji je sa samo 16 godina postao Šimićev najmlađi junak Domovinskog rata. Danas je taj isti Smrček jedan od aktera otmice sina generala Vladimira Zagorca. Nije li apsurdno da Šimićev "heroj" kidnapira generalova sina?

Ako je netko otkrio tamnu stranu Domovinskog rata, to je onda Branko Stojković koji na svojim internetskim stranicama to potkrepljuje činjenicama. Jure Šimić kriv je i po zapovjednoj odgovornosti jer se, među ostalim, nije smjelo dogoditi i poznato strijeljanje ratnih zarobljenika.

Istodobno, kao tadašnji prdsjednik Izvršnog vijeća SO Bjelovar izdvajao je novac iz proračuna, odnosno od građana i prebacivao ga na žiro-račun za obranu BiH pod nazivom "Vran". Šimićeva prva, a i druga knjiga nema nikakva značenja jer se na taj način želi samo opravdati.

Da funkcionira pravna država, Šimić bi odavno bio u zatvoru jer je najodgovorniji za masu propusta koji su se dogodili tih godina u Bjelovaru. Mislim da su Šimić i njegova skupina najodgovorniji što je ovaj kraj pogodila "crna nevolja" i zlo koje su posijali.

PREDSJEDNIK UDRUGE "ŠTIT"
Branko Stojković

Večernji list, 25.9.2004. Str.17 (subota) Broj:14.693/46 Bjelovarsko-bilogorska županija





DOMOVINSKI RAT - Nova knjiga sjećanja o stvaranju slobodne Hrvatske:

"Bjelovarsku psi rata"

BJELOVAR- Jure Šimić, predsjednik kriznih štabova iz 1991. godine i ondšnji predsjednik bjelovarske "vlade" završio je ovih dana novu knjigu, intrigantnog naslova "Bjelovarski psi rata". Riječ je, napominje autor, o svojevrsnu nastavku njegove prve knjige "Bjelovar u Domovinskom ratu". Nove pojedinosti koje objavljuje otkrivaju naličje i tamnu stranu Domovinskog rata u Hrvatskoj, s naglaskom na one vezane uz Bjelovar.

Iako knjiga, prema riječima autora, ima lokalni značaj, njezina je nakana da se u njoj prepoznaju svi oni koji su na "hrvatskoj krvi i suzama stekli ono što im ne pripada". Cilj je izazvati sveopće gađenje prokazanim hrvatskim psima rata ili ratnih profiterima, jer su uprljali hrvatsku povijest, sadašnjost, a i hrvarsku budućnost, kojoj će trebati dugi niz godina da se očisti od ratne prljavštine - tvrdi J.Šimić.

Knjiga, posvećena dragovoljcima Domovinskog rata, iz tiska će izići za mjesec dana u nakladi bjelovarskog "Čvora", a postoji mogućnost da joj predgovor napiše i sam predsjednik Stjepan Mesić. Autor poseban značaj pridaje događajima i ulozi pojedinaca u ratnoj drami oslobađanja Bjelovara, 29. rujna 1991. godine.

Riječ je, kako tvrdi, o stvarnim herojima, a ne onima koji su iskoristili Domovinski rat da se domognu bogatstva, činova i fakultetskih diploma, uz obilatu pomoć tadšnjih vladajućih struktura. Stoga će ova knjiga, prema autorovim riječima unijeti i neke dosad nepoznate pojedinosti i revidirati dosadašnje stavove o Domovinskom ratu i poraću na bjelovarskom području.

(Novinar: Željko Rukavina) Večernji list, 21.9.2004. Str. 19 Bjelovarsko-bilogorska županija


Post je objavljen 14.12.2011. u 22:35 sati.