Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/recenzijefilmova

Marketing

Chillerama (2011)



Sve u svemu: 3 / 5 zijev
Više o filmu: Imdb.com
Video

Noć je kad se zatvara posljednje drive-in kino u Americi, i Cecil Kaufman planira napraviti maraton filmova koji se nikad nisu prikazivali, a toliko su bolesni da će zadovoljiti svačiji bolestan ukus...
Chillerama je dakle humoristični horror omnibus koji se sastoji od četiri priče koje su sastavili četiri različita horror redatelja: Adam Green, Joe Lynch, Tim Sullivan i Adam Rifkin, s ciljem da svaki od njih iznese svoju bolesnu, najskriveniju maštu i prikaže ju u obliku filma. Dobili smo sljedeće četiri priče:



1. priča: Wadzilla

Wadzilla bi ukratko bila priča koja sprda filmove sa monstrumima koji su nastali 50-ih godina prošlog stoljeća, a usko gledano riječ je o liku koji odlazi doktoru povećati broj svojih spermija, a na kraju umjesto količine spermija dobije jedan ogroman spermij koji počinje napadati New York...
Ideja je sama po sebi bolesna i urnebesna, vidjeti ogroman spermij kako siluje Kip slobode je stvarno zabavno i presmiješno za gledati, još je kao dodatak segment napravljen sa malom kvalitetom, tj. uvelike sprdaju old-school filmove. Ovo je jako dobra priča, baš sam se dobro nasmijao gledajući, a spermij je u toj kapitalnoj veličini također urnebesan.

2. priča: I Was a Teenage Werebear

Ovaj segment je nekakav mjuzikl koji bi bio parodija nekih poznatijih filmova poput Twilight sage, ili filmova poput Rebel Without a Cause ili Grease. Riječ je o homoseksualcu koji upoznaje još jednu grupu homoseksualaca i onda oni saznaju da mogu postati pederski 'werebearsi', iliti vukodlaci u maniri medvjeda (?)
Priča isto zvuči zanimljivo, ali je možda najmanje interesantna jer ima dosta dijelova kada se pjeva i to ne izgleda baš smiješno kako bi trebalo biti. Neka ubojstva su napravljena poprilično loše, naravno s namjerom loše i zabavno. Ovo mi je možda najslabiji dio od svih.



3. priča: The Diary of Anne Frankenstein

Ova priča napravljena je u crno-bijeloj tehnici i govori o Hitleru koji upada u kuću židovkinje Anne Frank i gdje pokušava napraviti idličnog monstruma, također židova Frankensteina, da mu bude prijatelj i da mu pomaže u ratu.
Ovo je definitivno najbolje smišljena ideja za neku parodiju u zadnje vrijeme. Dugo se nisam ovako lijepo nasmijao kada sam ju pogledao, a sami temelji su redatelju bili dovoljni da od ovoga napravi jako uspješan segment. Hitler je kao lik također urnebesan te su ga takvog i napravili, priča je dosta politički kontroverzna, i uvjeren sam da je izazvala dosta polemika. Btw, Frankensteina nam glumi vječni Kane Hooder...odlična priča.

4. priča: Zomb B Movie

Zomb B Movie parodira filmove iz 70-ih i 80-ih koji imaju zombie tematiku, pretežito to su Romerovi filmovi. Redatelj ovog segmenta upotpunio je cijeli omnibus, te se na kraju sve pretvara u pravu zombie apokalipsu, koja je naravno napravljena na urnebesan način...zombiji izgledaju jeftino, a kako i ne bi, kada tako izgleda zapravo cijeli projekt. I ovaj segment mi nije prikazao ništa posebno, dobro je uokvirio cijelu radnju, i solidno je Lynch prikazao ono što je na kraju htio. Solidno.



Na kraju krajeva, da je nešto malo kraće trajala, Chillerama bi kod mene dobila i vrlo dobru ocjenu. Ovako, kad sve zbrojim, sa jednom odličnom pričom, jednom vrlo dobrom, jednom solidnom i jednim prosjekom, dobivam neku srednju ocjenu s kojom bih uokvirio omnibus. Da me ne shvatite krivo, ako imate neku ekipu s kojom bi uz gro alkohola iliti ne znam čega pogledali ovo, slobodno se uputite. Nasmijat će vas sigurno, zabaviti u globalu, kako koga.
Sve najbolje vam želim u 2012. godini!

Post je objavljen 29.12.2011. u 17:47 sati.