Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/igniss

Marketing

Mutant u Australiji

U nedavnom postu sam spomenuo sljedeće pitanje koje je postavio čitatelj. Podsjetimo:

Q: ...ili što ti Igniss uradiš kada te nepoznata zgodna cura poziva na ples?"
A: Ti se šališ? Nepoznate zgodne cure definitivno ne dolaze spontano do mene i pozivaju me na ples. Koji vrag?

Mjesto radnje: Gold Coast, Australija

Za početak, što je to Gold Coast? Naziv se odnosi na dio obale između Brisbanea i Sydneya, gdje je iznikla turistička meka Australije, s beskonačnim pješčanim plažama koje se protežu uz ocean i gustim urbanim centrima na samo stotinjak metara od obale. Mjesto se može usporediti i s Miamijem i Los Angelesom, te godišnje dobiva preko 10 milijuna turista (u njemu živi tek oko pola milijuna ljudi). Klima je izvrsna, hrana je dobra i dostupna u svim mogućim cijenama, za razliku od univerzalno skupe Australije.Bilo koja plaža na Gold Coastu je doživljaj. Oceanski valovi, vrlo visoki čak i kada je najmirnije vrijeme, razbijaju se o obalu, a mnogo su silniji od naših, tako da je doslovno svaki val nešto što čovjeka može potopiti i izbaciti natrag na obalu. Kada sam nakon par neuspješnih nagutavanja vode otkrio kako se nositi s njima, otplivao sam malo dalje od obale, gdje je osjećaj takav da čovjek može dobiti morsku bolest samo od konstantog plutanja po nekoliko metara gore-dolje.

Plaža je čisti pijesak kilometrima uokolo - nema stijenja, šljunka, grebena i stvari na koje treba paziti - suprotno konvencionalnoj mudrosti, nema ni opasnih životinja ni morskih pasa, iako je dozvoljeno kupati se samo na uskom pojasu označenom zastavama uz tornjeve sa spasiocima. Naime, na drugim mjestima se valovi ne valjaju na obalu, već dolaze i povlače, te mogu neiskusne plivače odvući u dubinu, a morske struje mogu ići horizontalno uz obalu. Kupati se tamo je predivno iskustvo koje čovjeka uistinu povezuje s prirodom.

Nisam ništa očekivao kada sam stigao na plažu s društvom. Stavio sam ručnik u hlad, namazao malo kreme za sunčanje, svukao se u kupaće i odšetao prema moru. Nije prošlo ni pola minute prije nego su dvije cure koje su sjedile u blizini došetale i pitale kako sam, odakle sam i htjele se slikati sa mnom. Whaa? Ne da imam nešto protiv, ali to se inače baš i ne događa. Nakon kratkog razgovora, nastavio sam okupati se. Nisam bio u "pickup" modu. jer sam znao da ću biti tu samo 3-4 sata i onda ću napustiti Gold Coast, ali bilo je zabavno. Na putu do mora, jednu je zanimalo jesam li ja surfer. Uh...


Pretpostavljam da bi mogli malo surfati...

Nakon što sam se okupao, išao sam prošetati po plaži dok se osušim i pogledati nekakav kafić oko pola kilometra daleko. Na putu mi je počela mahati još jedna grupa cura. Poslije kratkog upoznavanja, rekle su da žive tu i pozvale me da idem nekamo navečer s njima. Ovo se ponovilo još jednom. Neka cura je htjela znati jesu li momci u Hrvatskoj tamni. Moje ponašanje je bilo prijazno ali trunku rezervirano, kao da se pitam tko su i čekam da dobiju moje povjerenje. Kada sam išao na drugu stranu plaže, dvije grupe cura su uporno zurile u mene. Kada sam uhvatio pogled jedne od njih, nasmiješila se i oblizala usne na takav način da sam se osjećao seksualno napadnutim.

Nije mi bilo jasno zašto se ovo događa. Izvrstan jezik tijela? Mišići? Egzotičan izgled? (U odnosu na Australiju, uopće nije nešto egzotičan, barem mi se tako čini) Zato što nosim obične kupaće gaćice umjesto vrlo prevalentnih "bokserica za plažu" i "surferica"? LOL. Uglavnom, svaka od ovih grupa je, samom činjenicom da sam se pojavio u vidokrugu, bila toliko otvorena i istog trena mi davala toliko interesa da sam se osjećao kao siromah koji je kročio u bogatašku kuću i sada ne zna kamo se okrenuti. Na trenutak sam pomislio da se radi jednostavno o lakoći ovdašnjih cura, no ovo se događalo samo meni. Slučajni prolaznici, čak i pravi surferi, nisu dobivali takvu pozornost. Nažalost, nije bilo vremena da sam učinim nešto i, na kraju krajeva, bio sam već zauzet, no o tome drugi put...

Naravno, sve ovo me nikako nije moglo ne podsjetiti na to kakav je osjećaj biti zgodna žena. Dobra, dobra vremena.

Vratio sam se društvu i obećao si da ću uskoro organizirati posjet Gold Coastu barem na tjedan dana.

Post je objavljen 14.12.2011. u 07:23 sati.