Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/andreapofuk

Marketing

UTJECAJ (NE) ULASKA U EU NA HRVATSKO GOSPODARSTVO



Udruga građana "Incijativa za slobodu, toleranciju i nacionalnu afirmaciju" u sklopu niza od sedam tribina "EU- argumenti za i protiv" jučer 12. prosinca održala je raspravu o utjecaju (ne) ulaska u EU na hrvatsko gospodarstvo. Tribina se održala u kongresnoj dvorani Studentskog doma "Cvjetno naselje".
Gosti tribine bili su Davor Perkov iz Visoke poslovne škole Libertas, Zoram Aralica iz Ekonomskog insituta i MIslav Žitko aktivist, modereator rasprave bio je Marko Jurčić.

Oduševljeni brojem pristiglih ljudi na tribinu započela je diskusija na teme: pozitivnih gospodarskih učinaka ulaska u EU, rizici i opasnosti koje čekaju Republiku Hrvatsku prilikom ulaska u EU, mogućnosti neulaska u EU - ekonomski efekti takve referendumske odluke, tržišno natjecanje gospodarstva u EU koje nas točno promjene očekuju te na kojoj smo trenutnoj razini pripremljenosti. Institucionalna pripremljenost RH na gopodarskom planu , alternativa ulasku- gospodraski opstanak, mogućnost samostalnog pokretanja posrnule proizvodnje, EU fondovi - njihov utjecaj na gospodarski razvoj, Eurozona, budućnost Eurozone te utjecaj eurozone na Republiku Hrvatsku.

Image and video hosting by TinyPic
Gosti tribine

Prisustvovajući diskusiji u potpunosti se nisam slagala sa svime izrečenim. Ipak kao student političkih znanosti imam otvorenije gledište na tematiku. U konačnici slušala sam i adekvatne kolegije koji su mi otvorili i percepciju.
Činjenica je da svatko ima svoje mišljenje i kao takvo ima pravo na njega. Iritirajuće je kada se poneki govornici razbacuju samo finim riječima pritom ne oblikujući nikakav afirmativni ili neafirmativni odgovor. Također izgovoreni nepotpuni odgovori kao i informacije.



Izjava koja me ponajviše istovremeno iznenadila i šokirala bila je Zorana Aralice. Usporedba sa hokejom i adekvatnom hokejaškom opremom.



Image and video hosting by TinyPic
Kongresna dvorana

Post je objavljen 13.12.2011. u 01:41 sati.