Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kosarkas10

Marketing

Darda nastavlja s pobjedama - razbijeni Brođani

Treću pobjedu u nizu upisala je Darda (95:57) koja je pitanje pobjednika u posljednjem ovogodišnjem ligaškom susretu praktički riješila već do odmora.

Velika rezultatska neizvjesnost obilježila je prvu četvrtinu ovog susreta u kojem su gosti jedino vodstvo imali kada je Ivan Tomeljak pogodio za 2:0. Darda je sve do posljednje dvije minute perioda održavala od tri do pet poena viška da bi Zvonimir Ridl (trica) i Antonio Bičvić napravili dotad najvećih plus devet (20:11).

Nakon tri minute u nastavku Darda je povela 28:13, a u nastavku je od većeg zaostatka Brođane čuvao Tomeljak koji je do sredine druge dionice postigao 12 poena, više od polovice momčadskih poena (33:21). No, s odlaskom Splićanina na klupu krenula je nova serija domaćih košarkaša koji su do 19. minute napravili seriju 9:1 i došli do okruglih 20 poena viška (42:22).

Povratak na parket nakon odmora nije donio promjene u odnosu snaga na terenu. S raspoloženim dvojcem Perajica-Budimir Darda je rutinski održavala razliku iznad 20 poena koju ni gostujuće trice (Bašljan, Tomeljak, Hajdić, Kljaić) nisu uspjele ugroziti. Takva je situacija ostala sve do isteka 30. minute koju su obilježila zakucavanja Budimira i Bičvića za 70:41. Indisponirani Brođani u posljednjoj dionici nisu iskoristili niti činjenicu što je trener Darde na parket poslao drugu petorku. Upisali su svoj novi gostujući poraz, najuvjerljiviji ove sezone (95:57).

Za pobjedničku su momčad Budimir (5sk, 2as) i Bičvić (4osl) upisali po 21 poen, dok je Perajica uz 16 poena imao četiri skoka. Tomeljak je susret završio s 19 poena i četiri asista, a po deset su poena dodali Ljubo Šamadan (3sk) i Filip Bašljan.

Post je objavljen 12.12.2011. u 11:02 sati.