Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mariospoljaric

Marketing

Sretan ti rođendan MSU!

Drugi rođendan Muzej suvremene umjetnosti proslavio je kako i priliči. Svojim posjetiteljima osigurao je besplatan ulaz i bogat cjelodnevni kulturni program.

Dan za MSU

MSU je u nedjelju 11. prosinca svima otvorio vrata i potrudio se da interesi svih budu zadovoljeni. Program je trajao od 11 do 23 sata. Dan su obilježile predstave za malu i veliku publiku, filmske projekcije (moram izdvojiti Baltazar maraton), susreti s umjetnicima te kreativne radionice i predavanja. U muzejskom kafiću bila je predstavljena nova zidna slika "Zid-brod" slikarice Jadranke Fatur.

Slova



Što piše na zidu?




Proslava u znaku volontera

Na informativnim štandovima posjetitelji su se mogli upoznati s aktivnostima Muzeja, a imali su priliku donijeti vlastitu umjetninu na stručni restauratorski pregled. Kreacije mladih dizajnera mogle su se vidjeti u muzejskom dućanu. U društvu astronoma na muzejskoj južnoj platformi bilo je moguće teleskopom promatrati Mjesec i druge planete. Ova proslava druge godišnjice otvorenja nove zgrade bila je u znaku volontera čime se MSU priključio obilježavanju europske godine volontiranja. Uz stručno vodstvo mogao se pogledati stalni postav "Zbirke u pokretu" te izložba "Socijalizam i modernost, Umjetnost, kultura, politika, 1950.-1974."

Info pultovi u predvorju



Stvaranje zvuka




Brojne mogućnosti za djecu i odrasle

Djeca su mogla uživati u predstavi "Mala djeca, veliki ljudi" kazališta Narodnog sveučilišta Dubrava, a potom su se upoznala sa scenografijom predstave i okušala u izradi pojedinih detalja. Ukoliko je prisustvovala koncertu novozagrebačkog ansambla avangardne glazbe, publika se u razgovoru s izvođačima mogla upoznati s nepoznatim područjima suvremene glazbe. Ante Radonić održao je predavanje o svemirskoj utrci SSSR-a i SAD-a. Dvorana Gorgona bila je puna tijekom šestosatnog prikazivanja pet sezona kultnog crtanog serijala "Baltazar". Posjetitelji su mogli nazočiti predavanjima stručnjaka za kiparstvo i arhitekturu te umjetničkoj akciji "Poziv na akciju", poslušati razgovor sa slikarima koji inspiraciju nalaze u filmskim pričama, saznati sve o novim djelima u postavu te po promotivnoj cijeni kupiti godišnju kartu za muzej.

O svemirskoj utrci



Kultni "Baltazar"




Cjelodnevni program završio je prikazivanjem osam kratkometražnih kanadskih avangardnih filmova te britanskog krimića "Bez greške", a u okviru DJ programa goste su zabavili zaposlenici MSU-a.

Druženje ispred muzeja




MSU - 2. ROĐENDAN

MSU - 2. ROĐENDAN


Post je objavljen 11.12.2011. u 20:47 sati.