Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/toco1980foto

Marketing

Pedofilni Djedovi Mrazovi!?

Prošle je godine donesena odluka kojom se iz "preventivnih sigurnosnih razloga" izričito zabranjuje da djeca sjednu u krilo "Djedu Mrazu". Štoviše, zabranjuje se i svaki fizički dodir djece i "Djeda mraza" poput zagrljaja ili poljupca. Kao glavni razlozi za ove zabrane navode se "zaštita djece" i "prevencija pedofilije".

No, osim što u potrebu takve "preventive" uglavnom vjeruju samo pedofilofobi, po svemu sudeći jasno je da se zapravo radi samo o još jednoj "preventivnoj" idiotariji u režiji dežurnih dušebrižnika.

Naime, kad god se razmatra uvođenje bilo kakve zabrane, prvo bi se trebalo postaviti pitanje koliko je zapravo takva zabrana opravdana. U ovom slučaju, glavna pitanja trebala bi biti:
1. "Da li se ikada dogodilo da je neki 'Djeda Mraz' na licu mjesta (pred roditeljima i ostalom publikom) napastovao ili silovao dijete?"
2. "Da li je ikada neko dijete imalo teške psihičke i fizičke traume od sjedenja u krilu 'Djeda Mraza'"?

Ako je kojim slučajem odgovor na bilo koje od ova dva gornja pitanja potvrdan, postavlja se slijedeće pitanje - koliko često se to zapravo događalo? Ako se radi o promilima (s obzirom na broj takvih slučajeva, broj "Djedova Mrazova" u svijetu i broja djece), očito da se opet radi samo o tome da se zbog nečega što se statistički događa izuetno rijetko diže bespotrebna panika, i potencijalno kriminalizira totalno nedužne ljude kojima je jedini cilj zabaviti djecu.

S obzirom na to kako je krenulo, mora se postaviti i pitanje hoće li se možda od strane dušebrižnika uskoro pokrenuti inicijativa da se uvede i zabrana kojom djeca "zbog prevencije" neće više smjeti sjesti u krilo roditeljima ili članovima vlastite obitelji? Jerbo, dokazano je da su najčešći zlostavljača djece upravo njihovi članovi obitelji, a ne stranci!

Za kraj, jedan novinski članak: Djede Mraze, sretan ti vrli novi fašizam

Post je objavljen 09.12.2011. u 11:10 sati.