Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/turopolje-mjesto

Marketing

BOŽIĆNA BAJKA


Krenete li iz Velike Gorice prema Vukomeričkim goricama, prateći svjetleće božićne ukrase, doći ćete do Ključić brda. Pogledom iz daljine, sa milijun lampica ukrašenim izletištem, mogli biste pomisliti da prilazite selu Djeda Božićnjaka kojemu nedostaje još samo snježni pokrov za idiličnu Božićnu bajku.

Upravo toga naziva je osmišljen program koji se odvija na poznatom izletištu Vukomeričkih gorica. Svjetleći ukrasi, klizalište, miris kuhanog vina i kobasica, jaslice, priroda u svom snu... Razbudili su je sinoć brojni mališani koji su uz pratnju roditelja posjetili otvorenje programa Božićne bajke.


Najmlađi su pokazali da su im dobro znane dječje pjesmice Jacquesa Houdeka

Uz dječji zbor i pjevača Jacquesa Houdeka, mlade nade hrvatskog profesionalnog klizanja, glazbu i vatromet i dolazak Sv. Nikole prošlo je otvorenje programa koji je u sljedećim mjesecima malim Velikogoričanima osigurati klizalište na otvorenom.

- Klizalište u Velikoj Gorici smo svake godine pokušavali napraviti. Ali to su doista velika financijska sredstva i to sami nismo nikako mogli, a nismo mogli ni proširiti uslugu koju ovdje imamo s turističkim objektom u autohtonom području koji po svemu podsjeća na bajku u bilo koje doba godine, posebno u vrijeme zime - rekao nam je gradonačelnik Dražen Barišić.


Klizalište na Ključić brdu prvi su isprobali mladi klizači iz Zagreba

Grad Velika Gorica je dao financijsku podršku projektu te će tako s 50 tisuća kuna za prosinac, odnosno 45 tisuća kuna za siječanj, Velikogorički osnovnoškolci moći besplatno klizati na svojim klizaljkama ili za 15 kuna ih iznajmiti. Vrtićka djeca imat će organiziranu školu klizanja uz licencirane instruktore, na isti način kao i prethodnih godina, samo će ove godine umjesto u Zagreb moći ići na Ključić Brdo uz besplatan prijevoz koji osigurava Grad Velika Gorica.

- To su sredstava za koju ćemo kao Grad dobiti školu klizanja za vrtićku djecu s trenerima, slobodno klizanje za naše osnovnoškolce i organizirat ćemo besplatan prijevoz za njih do Ključić brda i natrag u Veliku Goricu - dodaje Barišić.

Obitelj Matković je svoje izletiše za kratko vrijeme ukrasila u božićnom ambijentu, a za što ju bilo potrebno oko milijun lampica.

- Mi radimo već devetu godinu kao izletište, imamo ugostiteljsku ponudu i sada je to obogaćeno božićnim ugođajem s rasvjetom, živim jaslicama i klizalištem koje je posebno interesantno djeci i mlađima. Otvoreno je svaki dan, bit će škola klizanja, osnovne škole će dolaziti na klizanje, a vikendom i vjerujemo drugi posjetitelji. Pripremili smo na način da bude svima prihvatljivo da se obitelj s nekakvih 100 kuna može ugodno provesti i uživati u bajci na selu, u prirodnom ambijentu - rekao nam je Ivan Matković.


Vatrometom je završilo otvaranje Božićne bajke

Za sve one koji se žele okušati s klizaljkama na ledu, ulaznica je 15 kuna, a nemate li vlastite klizaljke moguće ih je unajmiti. Božićnu bajku moći ćete posjetiti kroz cijeli prosinac i siječanj, a organizatori se nadaju da će se program produžiti i na veljaču.


Za ukrašavanje izletišta korišteno je oko milijun lampica


Izvor : VG Danas

Post je objavljen 08.12.2011. u 09:02 sati.