Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/junac

Marketing

Naklon domaćicama

Spletom okolnosti ostao sam sam u kući i moram se sam brinuti za domaćinstvo.

Bio bih ja sam doma i po 3 mjeseca prek ljeta, ali ljeto je jednostavnije od zime. Sve je lijepo, sve miriši po cvijeću, nose se samo kratke majice, tu i tamo košulje kratkih rukava, kratke hlače, itd., a i lakše je veš osušiti vani da se ne mora peglati. Zima zahtijeva više.

Kao da mi redovito pranje suđa, veša, brisanje prašine, pranje kupaonica, ionako ne bi bilo previše, još sam se pred par vikenda upustio u farbanje dnevne sobe. Tjedan dana mi je trebalo da taj nered počistim. I to ne sasvim; stolna lampa i dalje poluprelivena bijelom bojom čeka jedan lijepi dan.

U tih tjedan dana, jasno, nisam imao vremena za pranje suđa tako da se ono gomilalo. Unatoč mojim "restrikcijskim mjerama": tanjurić, nož i čaša/šalica dnevno. Plus duboki tanjur ako baš moram doručkovati doma... koji onda uz sebe povlači i žlicu i rajnglicu za grijati mlijeko, a tek tu nastaju problemi jer takvih rajnglica imam samo dvije - sve je dobro dok se odmah nakon upotrebe potrudim bar isprati je - tada mogu i tri-četiri puta koristiti istu rajnglicu bez pranja. Iako možda previše forsiram, zašto zapravo ne zgrijati mlijeko u tavi za palačinke?

Dok sam napokon riješio suđe, nakupilo se prljavog veša. Njega treba oprati, što i nije neki problem, ali nakon toga i ispeglati. Još k tome, ima i veša koji već mjesec-dva čeka na peglanje.

Dok marljivo peglam tempom 3-5 komada dnevno, a suđe perem svaki drugi dan, prašina se neumoljivo skuplja na namještaju koji je još prošlog vikenda blistao. Ali s njom sa sklopio sporazum; dok god miruje na policama nikom ne smeta, bolje neg da zrakom šeće.

Između peglanja sive majice i prugaste košulje, sušenja crvenih i narančastih ručnika i pranja 4 tanjura i 3 čaša, gornja kupaonica stradava od naslaga kamenca. Donja je još od pituranja u kaosu; kada je začepljena neotopljenim česticama farbe (kužite, po ljeti bi sve valjke i četke oprao vani). Možda bih se kupaonici mogao posvetiti ovaj vikend, ali što je s mojom sobom!? Mucice prašine navještaju svoj adventski posjet. Možda da ih pustim na miru do Tri kralja...

Uglavnom - katastrofa. Središ suđe, evo veša, središ veš, evo prašine, središ prašinu, evo kamenca, za to vrijeme evo opet suđa, operi pod u kuhinji, pred kućom nisi pomeo već 2 mjeseca, opet prašina, opet kamenac, pa šareni veš pa bijeli. Osjećam se ko onaj lik koji istovremeno vrti 10 tanjura - stalno mora pazit da mu se koji ne vrti presporo.



Al kad još pere te tanjure!?

Post je objavljen 07.12.2011. u 12:08 sati.