Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/glasnik-velikoga-kralja

Marketing

Molitva Svetom Nikoli



Hvaljeni i slavni patrijarha, veliki čudotvorče, Sveče Kristov.Oče Nikola,čovječe Božlji i vjerni slugo, čovječe ljubavi, odabrana posudo, snažni stupe Crkve, veliko svijetlo, zvijezdo koja obasjava i rasvjetljuje cijeli svijet, ti si pravednik, koji si procvijetao kao palma zasađena u vrtovima Božjim.

Životom u Myri, zamirisao si poput smirne, u milosti Božjoj. U tvojoj prisutnosti, sveti oče, more je posvećeno, kad su tvoje čudesne relikvije, nošene u grad Bari, od istoka do zapada, na slavu imena Gospodnjega. O predivni i čudesni čudotvorče, brzi pomagaču, gorljivi zagovorniče, dobri pastiru koji si spasio stado od opasnosti, slavimo te i hvalimo kao nadu svih kršćana, izvorom milosti i čudesa, branitelju vjernih, premudri učitelju, hranioče gladnih, radosti onih koji tuguju, odjećo golih, liječniče bolesnih, vodioče onih koji plove morem, osloboditelju zatvorenika, hranitelju i zaštitniče udovica i siročadi, čuvaru čistoće, nježni učitelju djece, podrško starijih, odmoru radnika, obilno bogatstvo siromašnima i potrebitima. poslušaj nas, da moleći se tebi i utječući se u tvoju zaštitu, posreduješ u naše ime kod Svevišnjega, i tvojim zagovorom dobijemo sve milosti koje su nam potrebne za spasenje naših duša i tijela.

Sačuvaj ovo mjesto, svaki grad i mjesto, svaku zemlju kršćansku, i ljude koji žive u njoj, od svih ugnjetavanja, kroz tvoju pomoć, jer znamo to je molitva pravednika, i nakon blažene Djevice Marije, imamo pouzdanja u tebe, u tvoju zaštitu i tvoj gorljivi zagovor kod Svevišnjega. Ti kao budan i dobar pastir, očuvaj nas od svih neprijatelja i kuge, potresa i tuča, glada, poplave i požara, mača i rata, i u svim našim nedaćama i nevoljama, daj nam ruku pomoći i otvori vrata suosjećanja, jer smo nedostojni pogledati u visine raja zbog težine naših grijeha. Vezani smo našim grijehom, jer nismo ispunjavali Njegovu volju i držali se Njegovih zapovijedi.

Zato, padamo na koljena, slomljena i ponizna srca pred našeg Stvoritelja, i molimo tvoj očinski zagovor kod Njega, da ne poginemo od naših grijeha, izbavi nas od svih zala i od svake štetne stvari, usmjeri naše umove i srca ka pravoj vjeri, koja neka nas tvojim posredovanjem zaštiti rana, prijetnji i pomora, i umanji gnjev našeg Stvoritelja; Izmoli da živimo mirnim životom ovdje dok ne dospijemo u zemlju živih, slaveći našega Oca, Sina i Duha Svetoga, jednoga Boga slavljenoga u Presvetom Trojstvu, sada i uvijek, kroz vijeke vjekova. Amen.

Post je objavljen 06.12.2011. u 15:17 sati.