Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/imandadoitamar

Marketing

Koja ste ograničenja sami sebi postavili?

Koje sposobnosti ima neka osoba? Nitko ne zna. Stoga nitko ne bi trebao drugima svjesno usađivati razmišljanja koja ograničavaju život.



Prije trideset godina Johnny Weissmuller, gledateljima filmova poznatiji kao Tarzan, prozvan je najvećim plivačem kojeg je svijet do tada vidio. Liječnici i treneri iz cijelog svijeta govorili su: „Nikad nitko neće oboriti rekord Johnnyja Weissmullera.“

On ih je držao više od pedeset!



Znate li tko danas obara njegove rekorde? Trinaestogodišnje djevojčice. Olimpijski rekordi iz 1936. Godine bili su 1972. godine standardi za kvalifikacije za Olimpijske igre.



Desetljećima su trkači na duge staze izjavljivali kako nitko neće oboriti njihov rekord od četiri minute na 1.500 metara. Desetljećima su njihova predviđanja bila točna.

Roger Benister nije slušao takve ograničavajuće pretpostavke. Njegov rezultat: oborio je „nemoguće“ četiri minute.

Danas postoji najmanje 336 muškaraca koji su napravili isto. Nisu dopustili da ih ograniče tuđa očekivanja.



UPAMTITE: drugi vas mogu zaustaviti privremeno, no vi ste jedini koji to možete učiniti za stalno.



Slon može svojom surlom lako podići teret od jedne tone. No, jeste li ikada bili u cirkusu i gledali ta ogromna stvorenja kako mirno stoje vezana za drveni stupić?

Još kad je mlad i slab, slona vežu teškim lancem za nepomičan željezni stup. On otkriva da, koliko god se trudio, ne može rastrgati lanac ili pomaknuti stup.

Kasnije, bez obzira na to koliko velik i snažan postane, sve dok kraj sebe vidi stup, slon i dalje vjeruje da ga ne može pomaknuti.

Mnogi se inteligentni odrasli ljudi ponašaju poput slonova u cirkusu. Sputani su u mislima, postupcima i rezultatima.

Nikad ne prelaze granice ograničenja koje su sami odredili.

John C. Maxwell: „Pobjednički stav“ ;

Post je objavljen 06.12.2011. u 13:59 sati.