Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sempercontra

Marketing

Cirkus je priveden kraju

Uvod

Početkom prošlog mjeseca, otvorivši svoj e-mail nađoh upit administratora: „Je li vam zanimljivo da budete naš bloger tjedna?“ Nakon prvog iznenađenja, odgovorih na upit. Uslijedila je izmjena nekoliko e-mailova, a rezultat tog dopisivanja imat će te prilike čitati tijekom ovog tjedna od 5. do 11. tekućeg mjeseca A.D

Potres

Jučer točno u 19.10 na području grada Zagreba seizmografi su registrirali snažan potres magnitude 8,2 stupnja po Richteru. Prema vijestima na dalekovidnici epicentar potresa bio je na Trgu Žrtava fašizma.
I to u objektu sagrađenom 1938. godine. Koji je tijekom vremena mijenjao namjene i imena: „Dom likovnih umjetnosti kralja Petra I. Velikoga Oslobodioca“ (prvo oslobođenje), „Džamija“ za vrijeme NDH (drugo oslobođenje), „Muzeja Narodne revolucije“ (treće oslobođenje), i danas „Dom likovnih umjetnika Hrvatske“ ali bez dodatka imena osloboditelja (četvrto oslobođenje) kao privremeni 'glavni stan' stranke HDZ.

.

…potres magnitude 8,2 po Richteru

Tajnovitost tog potresa je da se on, osim u spomenutoj zgradi, osjetio još samo u zgradi u ulici dr. Luje Naletilića 1, koja se nalazi u popularnom kvartu Remetinec. Doduše nešto slabijeg intenziteta i na Prisavlju, gdje ga je, navodno, najviše osjetila izvjesna gđa Hlo.

Također je uočeno da nema nikakve neposredne materijalne štete. Dapače prema 'neprovjerenim ali pouzdanim' informacijama, među većinom gradskog puka, pa i po većem dijelu Lijepe naše, čuo se veliki uzdah olakšanja, nakon što su sve dalekovidnice i elektronski mediji objavili njegov uzrok.

A prema informacijama onih koji su se nalazili u dotičnoj zgradi potres je izazvan padom s političkog Olimpa dosadašnje Predsjednice Vlade Republike Hrvatske, Jadranke Kosor, zvane od milošte 'mala od kužine', a sve u stilu one narodne: 'tko visoko leti nisko pada'.

Naime prema vijestima koje donose elektronski mediji u ove sitne sate, stranka na čijem je čelu posljednjih dviju godina bila spomenuta 'mala od kužine' doživjela je katastrofalan, uvjerljiv, sasvim pristojan poraz (ovisno kako tko gleda na tu stranku) na upravo završenim parlamentarnim izborima osvojivši, po mom mišljenu, ipak prevelik broj zastupničkih mjesta. Usprkos i unatoč svim pustošenjima koje je prouzročila tijekom svoje vladavine kroz period od gotovo dva desetljeća.

Pokazalo se da su svi pokušaji 'male od kužine' da 'bacanjem kamena s ramena', 'otvaranjem konzervi', 'presijecanjem vrpci', 'trgovinom s biskupima', 'prodajom suvereniteta Lijepe naše EU birokratima', 'zapošljavanjem velikog broja ljudi državne birokracije i policije', 'primjenom pravila da „revolucija jede svoju djecu“' i na kraju očajničkim sklapanjem predizborne koalicije s dosadašnjim najljućim protivnikom Kerumom (koji bi primijenio sintagmu „rad oslobađa“ jer mu se čini zgodnom ali ne zna tko ju je prvi upotrijebio) a sve s ciljem da spriječi poraz stranke, ipak bili uzaludni.

Makar se cijelo vrijeme tijekom predizborne kampanje smiješila, omalovažavala i vrijeđala protivnike i plesala poznati ples 'sitnije Cile sitnije'.

Vjerojatno od udarca o tlo 'mala od kužine' je smetnula s uma gdje je, pa je nakon proglašenja rezultata održala jedan od svojih 'najboljih' predizbornih govora zaboravivši pri tome da je u Europi, za koju se toliko zalagala, elementarna politička kultura čestitati pobjedničkoj strani na uspjehu. No 'kultura' na ovim područjima i nije neka razvijena 'biljka'.

Već vidim kako će sada velikim dijelom Lijepe naše zavladati val oduševljenja, nadanja, ufanja i očekivanja kako će već sutra biti bolje kad na političku scenu stupi tzv 'Kukuriku' koalicija. Jednako tako vidim kako dojučerašnji ljuti protivnici te koalicije, osupnuti rezultatima izbora, u paničnoj žurbi traže načina da se dodvore (uvlačeći se što prije u toplinu njihovih guzica) novoj vrhuški, zaboravljajući na onu staru narodnu: 'Sjaši Kurta da uzjaši Murta'.

Tshunami

Ipak bih upozorio one koji danas naveliko slave nadajući se boljem, da nakon snažnih potresa vrlo često nadođe – tshunami. Oprez slavljenici! Najnovije iskustvo Japana nas uči da on, tshunami, može biti mnogo razorniji i od samog potresa!

>

…dolazi tshunami

Već čujem njegov huk iz zgrade 'Muzeja suvremene umjetnost' gdje se privremeno stacioniran glavni stožer 'Kukuriku' koalicije.

Je li to odjek izjava jednog od 'prekaljenih' boraca za spas Hrvatske iz redova SDP-a koji je najavljivao dolazak MMF-a i prognozirao stečajeve 20 do 30.000 firmi. Što će se (najvjerojatnije) dogoditi bez obzira tko dođe na vlasti. Sve u stilu Churchull-ove sentencije na početku 2. sv.rata: „Mogu vam obećati samo krv, znoj i suze“. No o tome se u predizbornom talambasanju nije smjelo pričati pa je dotični malo sklonjen na stranu dok se situacija ne smiri.

Ili se to ipak čuje slavljeničko pjevanje onih koji će zasjesti na vlast vjerujući da su bogom dani uz njegovu pomoć, bez ovozemaljskih 'sotona', izvući ovu upropaštenu državu iz govana?

A možda je to 'kukulele' tih istih jer su došli 'k pameti' i shvatili što ih čeka sada kad su pobijedili?
Za sada ne znam.

A vi, gospodo draga, i lijeva i desna, za svaki slučaj pljunite u šake i priklonite se narodnoj: 'pouzdaj se use i u svoje kljuse'.


Post je objavljen 05.12.2011. u 07:38 sati.