Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mariospoljaric

Marketing

Cedevita s lakoćom pobijedila Cibonu

Cedevita je u desetom kolu regionalne košarkaške ABA lige "odigrala za deset" i pobijedila slabu Cibonu rezultatom 95:69

Bez rezultatske neizvjesnosti

Gradski derbi odigran je u maloj dvorani Doma sportova, a posve zasluženo slavila je Cedevita koja je tako došla do svoje osme pobjede u ovosezonskoj ABA ligi. Iako su se neki možda nadali da će utakmica ponuditi određenu dozu rezultatske neizvjesnosti, to se ipak nije dogodilo. Već je početnih 8:0 sugeriralo u kojem će tijeku ići utakmica. Igrači Cibone izgledali su pomalo izgubljeno i smiješno, dok su "cedevitaši letjeli po terenu". Cedevita je imala veći broj raspoloženih igrača. Čak su petorica ubacila dvoznamenkast broj koševa. Najprecizniji je bio Vukušić, bivši Cibonin igrač, s 13 ubačenih poena, a Opačak je dodao 12.

Prije početka važno je dobro se zagrijati




Pobjeđuje momčad, a ne pojedinac

Prije utakmice bilo je upitno hoće li nastupiti Warren zbog nedavnog pada na parketu. Nakon injekcije odigrao je hrabro, a možda je nastupom i potaknuo svoje suigrače na veći angažman koji je na koncu i urodio slavljem. Očito je da igrači Cibone često tijekom utakmice nastupaju sa željom da učine svoju statistiku što impresivnijom, ali pritom zaboravljaju da pobjeđuje momčad, a ne pojedinac. Na poluvremenu je prednost domaćina bila 44:36, ponajprije zbog lošeg šuta gostiju za tri poena. Iskusni Davor Kus trudio se koliko je mogao, pogađao je i asistirao, no podršku je imao tek od Andrije Žižića i Antwaina Barboura. Ta trojka držala je Cibonu u igri tijekom treće četvrtine, ali prednost momčadi Dražena Anzulovića porasla je na 12 koševa nakon odigranih 30 minuta.

Slobodno bacanje




Potvrda kvalitete

Posljednja četvrtina donijela je statičnu i nepreciznu igru Ciboninih igrača što je na koncu rezultiralo s primljenim 31 košem u tih deset minuta. Poraz ih je zadržao na petom mjestu na ljestvici, a Cedevita zauzima drugo iza vodećeg Maccabija. Trener Cibone Danijel Lutz sigurno ne može biti zadovoljan izvedbom svojih igrača kao niti publika koja se okupila na tribinama. Potvrđeno je da je Cedevita kvalitetnija momčad koja je svima dokazala da je trenutno uz Zagreb CO najbolja hrvatska ekipa u "loptanju pod obručima".

Pogled na semafor








Cedevita pobijedila Cibonu

Cedevita pobijedila Cibonu


Post je objavljen 04.12.2011. u 16:03 sati.