Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ogulin

Marketing

Početak kraja?

"Now this is not the end. It is not even the beginning of the end. But it is, perhaps, the end of the beginning."

Winston Churchil


Već sam nekoliko postova nazivao vrijeme odluke. Kod nas su svaki izbori presudni i povijesni, ali ovi zaista takvi jesu. Izbor je jednostavan, kao što i svi plakati sugeriraju. Želite li da domovina ide u pravcu u kojem je išla i do sada i da ju vode ljudi koji su je do sada vodili i doveli u stanje u kojem je sada (zaista treba biti licemjeran pa na plakate s premijerkinim likom staviti parole o borbi protiv korupcije ili o ponosu zemlje i naroda), ili želite da se krene na bolje, da se prekine ovaj strmoglavi pad, ne samo ekonomski.

Jer nije problem samo ekonomska kriza, već je problem i beznađe koje je zahvatilo ljude. Uvjerenje da se ne može ništa promijeniti i da tko god dođe neće biti bolje.

Daleko od toga da će novoj vlasti biti ugodno i lako. Ali jednostavno katarza kroz koju moramo proći kao društvo je neminovna, i što prije započnemo s njom, prije ćemo se i izvući.

Nema smisla sugerirati za koga da glasate, sve je već odavno rečeno. Ova kampanja je bila čak i uglađenija no obično, manje je bilo ispada. Opozicija je dobro naučila lekciju sa prošlih izbora i nisu se dali uvući u prljave borbe. Vladajući su kao i obično bili bahati i isprazni (tipičan primjer odnosa prema vlastitom narodu je dernek koji su priredili u Vukovaru, na dan tragedije na Ovčari. Samo je malo falilo da zaplešu na stratištu onih čije žrtve su im to sve omogućile).

Očekivanja od nove vlasti su velika, a situacija sa kojom će se susresti nije ni malo lagana. No, jasno je da drugačije neće ići, i da je to izazov s kojim se moraju suočiti. Ovaj put djeluju znatno zrelije i kompaktnije, tako da vjerujem da su dorasli toj zadaći.

Na današnji dan 1980. preostali članovi Led Zeppelin su obajvili da grupa nakon smrti bubnjara prestaje s radom.



Post je objavljen 04.12.2011. u 10:19 sati.