Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/budan

Marketing

O ishrani i ostalom...


Djeluju već nakon dva sata
Plodovi koji čuvaju srce
thinkstock

* thinkstock

Orasi pridonose zdravlju srca i prevenciji bolesti jer sadrže različite oblike antioksidativnog vitamina E, posebno gama-tokoferola, kao i brojne fenolne tvari s antioksidativnim djelovanjem.
Istraživanje provedeno na Sveučilištu Loma Linda pokazalo je da antioksidanti prisutni u orasima mogu pridonijeti zdravlju srca i prevenciji bolesti, objavljeno je u stručnom časopisu Journal of Nutrition.

Ljudi koji jedu orahe bolje podnose stres
Sudionicima studije – 16 muškaraca i žena u dobi između 23 i 44 godine – koji su konzumirali ili prehranu obogaćenu orasima, ili prehranu obogaćenu orasima pomiješanima s vodom, ili kontrolnu prehranu, analizirani su krvni i biomarkeri urina.

Znanstvenici su utvrdili da se kod osoba koje su imale prehranu obogaćenu orasima i mješavinom oraha i vode, razina gama-tokoferola u organizmu udvostručila osam sati nakon konzumacije obroka, te se dva sata nakon konzumacije obroka, za 12, odnosno 10% povećao ORAC (mjera antioksidativne snage u krvi).

Osim toga, prehrana obogaćena orasima je nakon dva sata rezultirala smanjenjem oksidiranog LDL kolesterola za 30%, nakon tri sata za 33%, a nakon osam sati za 26%.

vitamini.hr

-------------------------------

Boris Milenkovič: Čudežne limone





Limona (citrus) je čudežni proizvod narave, ki v človeškem telesu ubija kancerogene celice. Učinek limone je kar 10 tisočkrat močnejši od kemoterapije. In zakaj ta informacija nikakor ne prodre v javnost?

Na svetu obstajaji laboratoriji, ki so zainteresirani za izdelavo sintetičnih spojin, ki prinašajo ogromne dobičke. Od zdaj naprej pa lahko pomagamo svojim prijateljem in znancem, tako da jim predamo informacijo o blagodejnosti limoninega soka in njegovi učinkovitosti pri preprečevanju raka. Medtem ko se to znanje ljubosumno skriva, ogromno število ljudi umira, lastniki farmacevtskih družb pa nedotaknjeni uživajo v svojih dobičkih.

Okus limoninega soka je prijeten in v nasprotju s kemoterapijo na telesu ne pušča nobenih uničujočih posledic. Če imate le možnost, posadite limonino drevo na svojem balkonu ali na vrtu, saj ne zavzema veliko prostora.

Limone lahko uživamo na več načinov. Lahko jih jemo ali pa odcedimo in limonin sok dodamo raznim napitkom ali ga uporabimo kot sestavino pri pripravi različnih kolačev.

Limoni pripisujejo številne blagodejne učinke, največji efekt pa daje limona pri težavah s cistami ali tumorjem. Ta rastlina je dokazano zdravilo proti vsem oblikam raka. Prav tako so ugotovili, da je limona antimikrobski agens širokega spektra proti bakterijskim infekcijam in gljivicam, da učinkuje proti notranjim parazitom v črevesju, da uravnava visok krvni pritisk in delovanje živčevja ter deluje antidepresivno. Izvor teh ugotovitev je eden od največjih proizvajalcev zdravil na svetu, ki na podlagi več kot 20 letnih laboratorijskih raziskav trdi, da limona uničuje maligne celice pri dvanajstih vrstah raka, med katerimi so rak debelega črevesa, rak na dojkah, prostati, pljučih in slinavki.

Limona deluje 10 tisočkrat bolje od Adiamicina, kemoterapevtske droge za upočasnjevanje rasti kancerogenih celic in nima nobenih škodljivih vplivov na zdrave celice.

Pošljite naprej…


--------------------

Dodajte maslac... Molim...

Ovo je zanimljivo

Margarin je izvorno stvoren radi debljanja purana. Kad je izazvao pomor purana,

ljudi koji su uložili sav novac u istraživanja, željeli su vratiti uloženo. Tako su zbili

glave kako bi smislili – što uciniti s tim proizvodom, kako bi vratili novac? Margarin

je u to doba bio bijela tvar, ni najmanje nalik na hranu, pa su mu dodali žutu boju i

poceli prodavati ljudima kao zamjenu za maslac. Kako vam se to svida? Smislili su

još i dodatnu mudrost: dodali su margarinu razlicite okusne tvari.

ZNATE LI UOPCE... Koja su razlike izmedu margarina i maslaca?

Procitajte do kraja ovaj tekst... Postaje vrlo zanimljivo!

I margarin i maslac imaju približno istu kalorijsku vrijednost.

Ali, konzumiranje margarina može povecati srcane bolesti kod žena za 53% u

odnosu na konzumiranje maslaca, kako to navodi najnovije istraživanje Harvard

Medicala.

O MASLACU

Maslac je nešto bogatiji zasicenim masnocama (8 grama) u odnosu na margarin (5

grama).

Jedenje maslaca povecava apsorpciju mnogih drugih hranjivih tvari iz drugih

namirnica.

Maslac ima mnoge hranidbene prednosti, dok ih margarin ima svega nekoliko – a i

to zahvaljujuci tvarima koje su dodane u njega!

Maslac je mnogo ukusniji od margarina i može pojacati i poboljšati okus druge

hrane.

Maslac je dio prehrane stoljecima, dok je margarin ušao u uporabu prije nepunih

100 godina.

A SAD, O MARGARINU...

Vrlo mu je visok sadržaj masnih kiselina.

Utrostrucuje pogibao od oboljenja srcanih žila.

Povecava ukupan kolesterol i LDL (loši kolesterol) te smanjuje HDL (dobar

kolesterol).

Povecava peterostruko pogibao od raka.

Smanjuje kakvocu majcinoga mlijeka.

Smanjuje imunitet i imune reakcije organizma.

Smanjuje proizvodnju inzulina.

I sada ona najpogubnija cinjenica... I TO JE OSOBITO ZANIMLJIVO!

Margarin je tek JEDNU MOLEKULU udaljen od toga da bude PLASTIKA... I ima

27 sastojaka kao i BOJE!

Vec i ove cinjenice dovoljne su za izbjegavanje margarina do konca života, kao i

svega ostalog što je hidrogenizirano (što znaci da je dodan vodik, mijenjajuci time

molekularnu strukturu doticne tvari...).

Poslužite se i sami pokusom:

Kupite kutiju margarina i ostavite je otvorenu u garaži ili na nekom sjenovitom

mjestu. Nakon nekoliko dana, zamijetit cete nekoliko pojedinosti:

* ni jedna muha, pa cak ni one dosadne sitne vocne mušice, ne ce ni prici margarinu

(to bi vam trebalo nešto reci...)

* margarin se ne ce pokvariti ni promijeniti miris, a to zato jer nema hranidbene

vrijednosti. I ništa ne ce narasti na njemu: ni gljivice, ni plijesni... Cak ni oni sicušni

mirkoorganizmi ne ce na margarinu naci podlogu na kojoj bi se udomili. A zašto?

Zato jer je margarin gotovo plastika. Biste li rastopili svoju plasticnu posudu i

namazali je na svoju plošku kruha?

Pošaljite ovaj prilog svojim prijateljima i znancima (želite li ih pouciti...)

Jer, kineska poslovca kaže ovako:

Podijeli li netko s tobom nešto vrijedno, pa imaš od toga probitka, tvoja je moralna

obveza podieliti to saznanje s drugima...
I dodajte mi maslac... MOLIM!

-----------------

GMO NAPADA : Hrana budućnosti zaglupljivat će čovječanstvo i činiti ga neplodnim
Petak, 28 Svibanj 2010 15:20
E-mail Ispis PDF

U 21. stoljeću većina parova neće moći imati djecu. Oni koji pak uspiju, dobit će mentalno zaostalo potomstvo.

Naime, ruski znanstvenici proveli su eksperiment kojim su dokazali da je glavna svrha genetski modificiranih organizama, uz profit naravno i spriječavanje prokreacije sljedećih generacija sisavaca.

Ovo je efekt kojeg priželjkuje i osnivač Microsofta, Bill Gates, koji je započeo borbu protiv porasta svjetske populacije. Danas zajednica milijardera baca tzv. ˝GM bombe˝, zamaskirane kao "dobrotvorne namjere" namjere, prema afričkim i azijskim zemljama.

Početkom 1990-tih, Nikaragva, Meksiko i Filipini bili su zahvaćeni strašnom epidemijom, a znanstvenicima je trebalo vremena da otkriju izvor. Savršeno zdrave mlade žene pobacile bi tijekom drugog ili trećeg mjeseca trudnoće. Daljnji pokušaji začeća imali su iste rezultate, što je na koncu završavalo neplodnošću. Liječnici su bili zbunjeni. Jedina poveznica u svim slučajevima bilo je podvrgavanje masovnom cijepljenju protiv tetanusa koji je nadgledala Svjetska zdravstvena organizacija, a financirala Rockefellerova zaklada.

Bilo je teško ispitati iskrenosti njihovih namjera. Ipak, katolička udruga ˝Comite Pro Vida˝ sa sjedištem u Meksiku, odlučila je testirati cjepivo i pronašla nešto zapanjujuće. Ono je, naime, sadržavalo humani korionski gonadotropin, što je hormon trudnoće koji proizvodi posteljica. No kako je hormon mogao biti dio cjepiva? Daljnje analize šokirale su znanstvenike. Kombinacija agenta protiv tetanusa i HKG-a stimulira stvaranje antitijela koja kasnije sabotiraju trudnoću i ženu čine neplodnom. Drugim rječima, cjepivo je bilo prikriveni oblik abortusa.

Kada je urota Rockefellera i WHO-a otkrivena, GMO su nastavili tamo gdje su oni stali. Prije dvije godine, ista stvar koja se dogodila u Nikaragvi i Filipinima, dogodila se u Zimbabweu i Gvineji. Ovaj put, žene koje su snosile posljedice, konzumirale su konzervirani kukuruz. No epidemija neplodnosti u zemljama Trećeg svijeta nije se dogodila slučajno.

˝Javna je tajna da su svjetske sile, posebice SAD, Japan, Kanada i EU zabrinute deficitom prirodnih dobara. UN ima službeni dokument koji svjetsku populaciju dijeli na glavnu, srednju i sporednu grupu, gdje spadaju zemlje u razvoju. Posljednju, koja sadrži i najviše populacije, trebalo bi iskorijeniti poput korova˝, objašnjava sociologinja Irina Aliverova.

Jedan od mehanizama užasnog programa kojeg podržavaju Gates, Rockefeller i američka vlada otkrio je Mitch Hein, predsjednik biotehnološke kompanije Epicyte. On navodi kako su antitijela uzeta od žena s rijetkim stanjem, tzv. imunološkom neplodnošću. Geni su izolirani i putem metoda genetičkog inženjeringa umetnuti u genom normalnog sjemena kukuruza kojim se opskrbljuju zemlje Trećeg svijeta. Hein objašnjava što se dešava ljudima koji konzumiraju takav kukuruz. Generalno, antitijela se hvataju za površinu sperme, te znatno otežavaju njezinu pokretljivost.

˝Neplodnost u trećoj generaciji životinja koje su uzgajane na GMO hrani znači kraj tih vrsta˝, dodaje Alexander Baranov s Instituta za biologiju. ˝Drugim rječima, GMO vodi ka evolucijskoj smrti i degradaciji vrsta.˝ /metro-portal.hr



preuzeto sa: "hrsvijet.net"


------------------------

http://www.alternativa-za-vas.com/index.php/clanak/article/ayurvedsko-ciscenje-jezika/
Ayurvedsko čišćenje jezika

čišćenje jezikaČišćenje jezika je drevna ayurvedska metoda, koja danas postaje sve popularnija zbog toga, što efikasno liječi zadah iz usta. Međutim ova metoda ima i druge dobrobiti za zdravlje i može biti važan element Vašeg programa za čišćenje organizma.

Dok spavamo, naše tijelo je zaokupljeno izbacivanjem toksina iz organizma. Jezik je jedan od organa, preko kojeg tijelo eliminira toksine iz probavnog trakta. Dio tih toksina manifestira se kao bijele naslage na jeziku. Nježno stružući jezik svako jutro, možete ga očistiti od toksina i riješiti se lošeg zadaha iz usta.



Dobrobiti čišćenja jezika

Ayurvedsko čišćenje jezika (jiva sodhana) prakticira se u Indiji već stotinama godina.

Cheranda Samhita smatra čišćenje jezika neophodnim za održavanje zdravlja zubi i usne šupljine. U Caraka Samhiti je rečeno: "Prljavština, koja se skuplja u korijenu jezika, sprečava normalno disanje i stvara zadah, zbog toga je potrebno svaki dan čistiti jezik."

Redovito čišćenje jezika oslobađa ga bijelih naslaga, poboljšava osjećaj okusa, uklanja neugodan zadah iz usta i štiti zdravlje zubi i usne šupljine.

Bijeli tanki sloj, koji prekriva naš jezik, označava da u njemu žive milijuni bakterija. Čišćenje jezika se preporučuje osobama, koje boluju od čestih infekcija uha, grla i nosa. Čistač jezika uklanja bakterije koje se množe na jeziku i na takav način sprečava daljnju infekciju.

Održavanje jezika čistim također normalizira probavu. (Ayurveda smatra da proces probave počinje još u ustima, kada se slina miješa sa hranom i počinje ju razgrađivati.)

Čistač jezika ne samo da čisti, nego i nježno masira jezik. Ovo je važno, jer prema tradicionalnoj Kineskoj medicini na jeziku je smješteno mnoštvo akupunkturnih točaka.



Kako koristiti čistač jezika

Čistači jezika mogu biti izrađeni od zlata, srebra, bakra, mesinga i nehrđajućeg čelika. U zadnje vrijeme čak su se pojavili i plastični čistači jezika.

Ispružite jezik van. Uhvatite čistač jezika za oba kraja i njegovim lučnim dijelom posegnite do samog korijena jezika. Stružite jezik od straga prema naprijed 4-5 puta. Svaki put isperite bijelu sluz sa čistača. Kada ste gotovi, dobro isperite usta.

Proceduru čišćenja jezika ponovite svako jutro nakon buđenja.



------------------------


50

različitih načina

na koje možete

korisno upotrijebiti sodu bikarbonu

1. Napravite bio-prašak za pecivo, tako da pomiješate 2 dijela vinskog kamena, 1 dio sode bikarbone i 1 dio kukuruznog škroba. Osim u prehrani, prašak za pecivo možete koristiti i za čišćenje doma. Odličan je za uklanjanje mrlja od kave ili čaja, a ne izbjeljuje boju tkanine.

Pločice u kuhinji i kupaonici besprijekorno će očistiti mješavina praška za pecivo i limunova soka. Vrućom vodom omekšajte nakupine na pločicama, a zatim ih istrljajte pripremljenom mješavinom praška za pecivo i limunovog soka, isperite i obrišite suhim ručnikom.

2. Sodom bikarbonom možete ugasiti male požare nastale paljenjem masnoće, drveta, tkanina, ili električnih kablova- šaku sode prospite po vatri.

3. Sodom bikarbonom možete gasiti i požare u automobilu- neće oštetiti ni mehaniku, niti elektroniku.

4. Namočite voće i povrće u otopinu sode bikarbone. Soda će omekšati vodu i bolje ga oprati. Isperite običnom vodom.

5. U kantu za otpatke uspite malo sode bikarbone, prije nego što u nju stavite vrećicu za smeće. Pomoći će ukloniti neugodne mirise.

6. Namočite platnene pelene u otopinu sode bikarbone, prije pranja u perilici.

7. Mrlje od ulja i masti uklonit ćete s odjeće ako sodu bikarbonu dodate vodi za pranje.

8. Očistite hladnjak i zamrzivač tako da na vlažnu krpu nanesete sodu bikarbonu i obrišete površine. Isperite običnom vodom. U hladnjaku i frizeru neće biti neugodnih mirisa, ako u njemu držite otvorenu posudicu sa sodom bikarbonom, koju je potrebno povremeno promiješati. Zamijenite je novom količinom sode svaka dva mjeseca.

10. Soda odlično uklanja mirise mačaka. Na dno kutije stavite sodu, te prekrijte s tri puta većom količnom pijeska za mačke.

11. U perilicu rublja uvijek dodajte pola šalice sode, pri pranju rublja. Jednom u nekoliko mjeseci očistite perilicu, tako da dodate sodu i pustite da prazna perilica odradi jedan ciklus pranja.

12. Češljeve i četke najlakše ćete očistiti otopinom sode. Ulijte u posudu tople vode, dodajte 1 žlicu šampona i pola šalice sode bikarbone. Namačite četke pola sata, isperite u toploj vodi i osušite. Ova smjesa će očistiti četke i dati im svjež miris.

13. Posude za hranu i vrčeve za piće perite u sodi i vodi.

14. Mramorne površine perite u otopini od 3 žlice sode na litru tople vode. Pustite desetak minuta da djeluje, te isperite običnom vodom. Plastificirane stolice i stolove operite vlažnom spužvom sa sodom bikarbonom. Da biste uklonili teške mrlje s ove vrste namještaja, napravite gustu pastu od sode i vode i nanesite je, ostavite da djeluje neko vrijeme, te isperite vodom.

15. Ustajali miris u termos bocama uklonit ćete otopinom sode i vode.

16. Staklene i inox posude za kavu (ne aluminijske!) perite u otopini od 3 žlice sode na litru tople vode. Aparat za filter kavu očistite tako da aparat jedan ciklus odradi s otopinom vode i sode. Dobro isperite vodom.

17. Bočice za bebe odlično će oprati soda otopljena u vrućoj vodi.

18. Roštilj i gradele lako ćete oprati ako po njima pospete sodu, pustite da djeluje neko vrijeme i isperete vodom.

19. Masne podove u garaži i radionici pospite sodom bikarbonom, ostavite da djeluje neko vrijeme, oribajte i isperite vodom.

20. Srebro možete ispolirati sodom bikarbonom nanešenom na vlažnu krpu. Utrljajte, isperite i osušite. Ako srebrno posuđe nije lijepljeno ili sastavljeno iz više komada, položite ga na aluminijsku foliju u emajliranom loncu. Zakuhajte litru vode s 4 žlice sode bikarbone. Ulijte u lonac, pustite da djeluje, isperite i osušite.

21. Perilicu posuđa očistite kao i perilicu rublja - jedan ciklus prođite sa sodom, umjesto sa sredstvom za pranje posuđa. Da biste uklonili neugodne mirise u perilici, po dnu pospite sodu bikarbonu.

22. Da biste uklonili zagorenu hranu iz lonaca, ostavite ih da se namaču u otopini sode i vode, desetak minuta prije pranja u perilici. Ili ih ručno operite vlažnom žičanom četkom i sodom bikarbonom. Jako zagorene lonce pospite debelim slojem sode, te dodajte malo vode- toliko da navlaži sodu. Ostavite preko noći i drugi dan oribajte.

23. Nehrđajuće željezo i krom lako ćete održavati sjajnim ako ih ispolirate vlažnom krpicom sa sodom bikarbonom. Isperite vodom i osušite.

23. Porculansko i stakleno posuđe perite u otopini sode i vode. Isperite vodom i osušite.

24. Smrad iz pepeljara uklonite otopinom sode i vode. Pospite malo sode bikarbone u pepeljaru da biste uklonili miris dima i ugasili žar cigarete.

25. Kupaonicu - kadu, tuš-kabinu, umivaonik i WC-školjku održavajte čistima vlažnom spužvom sa sodom bikarbonom. U slivnike svaki tjedan uspite 4 žlice sode i bit će čisti, neće zaudarati i neće se začepiti. Isperite sodu u cijevi vrelom vodom.

26. Zastor za tuširanje namočite u otopini sode i vode-lako ćete ga održavati čistim!

27. Da biste uklonili jake mirise hrane s ruku, navlažite ruke, snažno ih istrljajte sodom i isperite vodom.

28. Operite zube i zubno meso mokrom četkicom za zube na koju ste nanijeli sodu bikarbonu.

29. Da biste uklonili smrad iz obuće - tenisica, čizama, cipela, papuča uspite u njih sodu bikarbonu.

30. Dodajte pola šalice sode bikarbone u vodu za kupanje - koža će vam biti meka.

31. Da biste iscijelili osip od pelena, dodajte 2 žličice sode bikarbone u vodu u kojoj kupate bebu.

32. Ubode kukaca i opekotine od meduza i koprive efikasno će izliječiti pasta od vode i sode bikarbone- nanesite je direktno na ozlijeđeno područje kože.

33. Nesnosan svrbež kože kod ospica i vodenih kozica smanjit će kupka u koju ste dodali pola šalice sode bikarbone.

34. Žgaravicu i refluks kiseline umirit će otopina pola žličice sode bikarbone u pola šalice vode.

35. Grgljanjem otopinom od pola žličice sode bikarbone u pola šalice vode, očistit će i osvježiti usnu šupljinu.

36. Ako se koristi kao voda za ispiranje usne šupljine, soda ublažava bol nastalu od otvorenih rana i čireva.

37. Opekotine od sunca smirit će oblog od guste paste sode i vode.

38. Ubode insekata smirit će oblog od guste paste sode i jabučnog octa.

39. Pčelinji ubod smirit će oblog od guste paste sode i vode.

40. Napravite verziju glinamola od sode bikarbone: pomiješajte 320 mL vode, 2 šalice sode bikarbone i 1 šalicu kukuruznog škroba.

41. Soda bikarbona se može koristiti kao efikasan deodorant - nanesite je pod pazuhe, uklonit će neugodan miris znoja.

42. Ako dijete povrati po sebi ili po kauču, navlažite tkaninu, natapkajte sodu bikarbonu i nanesite je na naještaj ili odjeću - miris će nestati.

43. Soda odbija vodu od stakla - nanesite sodu bikarbonu na vlažnu tkaninu i obrišite prozore i automobilska stakla iznutra i izvana.

44. Dodajte sodu bikarbonu u vodu u kojoj namačete grah - bit će lakše probavljiv.

45. Vremenom različite spužvice za pranje posuđa počinju zaudarati. Prokuhajte ih u vodi kojoj ste dodali sodu bikarbonu.

46. Sodom bikarbonom efikasno možete očistiti platnene torbe i kovčege. Pospite malo sode bikarbone, te četkicom utrljajte u tkaninu- zatim usisajte ostatke sode s torbe.

47. Sodom bikarbonom lako se čiste tosteri i mikrovalne pećnice. 80 g sode bikarbone, pomiješajte u pastu s 1 žličicom octa. Nanesite vlažnom spužvom na unutarnje stijenke mikrovalne. Isperite i ostavite vrata otvorena 15 minuta, da nestane miris. Ovo sredstvo uklanja mirise hrane iz mikrovalne.

48. Kad čistite perad, dodajte 1 žličicu sode bikarbone u zakipjelu vodu. Lakše ćete odvojiti perje, a meso će biti čisto i bijelo.

49. Mrlje od raznih bobica uklonite tako da navlažite to područje vodom, načinite pastu od podjednake količine vode i sode bikarbone i nježno utrljajte na mrlju.

50. Stari recept za uklanjanje svakog traga vlage s tepiha je posipanje sodom bikarbonom. Ostavite najmanje sat-dva i usisajte. Isti prašak riješit će vas i "mirisa" kućnih ljubimaca na tepisima, na kojima ga ostavite da djeluje preko noći, a nakon toga temeljito usisajte. (Mila Prlj)





-------------------







Post je objavljen 03.12.2011. u 08:28 sati.