Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/petrakolic

Marketing

15 rođendan Radio Studenta, radija "koji nije za svakoga"

Buntovni klinac je svojom sinoćnjašnom proslavom u Tvornici Kulture pokazao da polako ali sigurno odrasta.


Program proslave

Rođendanska proslava je počela u 21 sat, a svakog gosta na ulazu su dočekale razne vrste rakija kako bi što bolje uveličali proslavu, što je razveselilo i najtmurnije. Za početak i lagano zagrijavanje glazbu su puštali DJ-i s Radio Studenta, nakon toga pred još uvijek okupljajuću publiku izišli su dečki iz Man0. Oni nisu uspjeli dignuti polako uspavanu publiku, te su ih nakon polusatnog nastupa na pozornici zamijenili Ruiz. Ovaj bend koji djeluje od 2005. godine je svojim nastupom probudio uspavanu publiku i dao novi energični polet proslavi.

Uslijedila je pauza koju je publika iskoristila za druženje za šankom ili prostoriji za pušenje, koja je kasnije izgubila svaki smisao.


Publika u iščekivanju

Uskoro je uslijedio nastup grupe Nežni Dalibor. Srbijanska grupa je bila i razlog zašto je dolaska mnogobrojne publike. Četverac koji djeluje od 1995. godine iako se postava često mijenjala uspio je snimiti dva albuma. I svojim nastupom oduševiti prisutne.



Već uzavrelu atmosferu još su dodatno ugrijali zvijezde večeri Captain Ahab. Los Angeleski elekrto pop bend svojim, za ove prostore neuobičajenim nastupom su oduševili prisutne. Bend se sastoji od dvojice članova Jonathana Snipesa, koji pjeva i smišlja ritmove te Jima Mersona koji je gotovo gol plesao na pozornici, a kasnije se na opće oduševljene bacio u publiku baš kao prava rock zvijezda, ali da se ne svede samo na ples Jim je u nekim trenutcima čak pokušao i silovati zvučnik i ostale stvari koje su bile na pozornici.




Jim & zvučnik

Radio Student je bez sumnje napravio odličan party na kojem su se morali pojaviti svi alternativci koji zaista drže do svog imidža, ali i svaki vjerni slušatelj Studenta. Naravno ako se među okupljenim mnoštvom napao i netko ko nije Studentov fan nakon ovakve proslave će zasigurno barem jednom namjestiti radijski prijemnik na 100,5 ili otvoriti web stranicu Radio Studenta.

Za neznalice nekoliko riječi o slavljeniku

Radio Student emitira od rujna 1996. godine. Rezultat je potrebe za osuvremenjivanjem nastave na Studiju novinarstva Fakulteta političkih znanosti. Ovo je jedan od rijetkih medija u Hrvatskoj gdje se potpuni početnici mogu priviknuti na rad na radiju, razbiti početničku tremu, osjetiti pravi novinarski posao te rad u eteru, a pri tomu čak i griješiti, bez straha od otkaza.

Iako je u svojim početcima emitirao sa samo 50 W snage kroz godine se i to popravile te je 2009. antena premještena na lokaciju ZagrebTower, Radnička 80, na visinu od 80 metara, čime je značajno poboljšana čujnost signala Radio Studenta, koji danas pokriva cijeli Grad Zagreb.






Post je objavljen 20.11.2011. u 23:01 sati.