Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/imandadoitamar

Marketing

Naoštri svoju sjekiru





U potrazi za poslom, mladić je došao u šumu i pristupio poslovođi poduzeća za seču drva sa molbom da ga primi na posao. Ovaj mu je odgovorio:

- Sve zavisi od tebe. Evo, probaj srušiti ovo stablo.

Mladić se dao na posao. Vešto i brzo oborio je veliko stablo.

- U ponedjeljak možeš početi raditi kod mene- rekao je poslovođa.napravljeno: 2011/10/13

Došao je ponedjeljak, zatim utorak, srijeda pa četvrtak, a mladić, iako se trudio, sve je teže postizao normu. Tada mu je pristupio poslovođa rekavši:

- Dođi da te isplatim pa možeš ići.

- Nije li isplata petkom, a ne četvrtkom? - upitao je mladić.

- Normalno da, - odgovorio je poslovođa, - ali tebe ćemo isplatiti ranije. Slobodan si jer si prvoga dana napravio posla i više nego što je trebalo, a potom si bivao sve slabiji dok nisi pao ispod norme. Naši dnevni izvještaji pokazuju da si u ponedjeljak bio na prvome mjestu s količinom posečenoga drveta, a sada si u četvrtak, na poslednjem.

- Ali, gospodine, ja radim najviše što mogu. Dolazim prvi na posao i poslednji odlazim s posla. Radim čak i onda kada se drugi odmaraju.

Poslovođa je sažaljivo gledao mladića, a onda ga upitao:

- Jesi li redovno oštrio svoju sekiru?

Mladić je zbunjeno odgovorio:

- Ne, gospodine, toliko sam se žurio postići normu da nisam imao vremena za oštrenje sekire.



Pouka:

Kako je s tobom? Da nisi i ti prezauzet tako da nemaš vremena oštriti svoju duhovnu sekiru? Molitva je taj brusni mehanizam koji će ti dati duhovnu oštrinu i snagu potrebnu za pobedu nad grehom, ali i osposobiti te da možeš raditi za Boga u propovedanju Radosne vesti. Bez molitve, što više radiš, sve tuplji postaješ. Želimo li Božju silu u svom životu, moramo naći vreme za njega.



Post je objavljen 29.11.2011. u 19:02 sati.