Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sempercontra

Marketing

22.24.57.

Već dulje vrijeme gledam Dnevnih Nove TV. Iako ni on nije onakav kakav bi po mom mišljenju trebao biti, bolji je nego Dnevnik 'Katedrale duha' za čije praćenje mjesečno odvajam, hm, ni sam više ne znam koliko kuna.

Izuzetak su bili samo dani kad je potonji uređivao Zoran Šprajc koji je zahvaljujući svojim, doduše prikrivenim i u celofan umotanim komentarima, postao popularni urednik, udarni voditelj.

A onda je iz meni nepoznatog razloga Z.R. 'prekomandovan' samo u nedjeljno izdanje Dnevnika i od kultnog postao tjednim voditeljem.

I odmah su nestali 'ironični komentari u celofanu'. U početku nakon 'prekomandovanja' mislio sam: vratit će se on na 'svoj' kolosijek, no kako su nedjelje prolazile sve više sam uviđao da je Z.R. od kultnog postao kutni urednik. Urednik u kutu. Barem prema mojim kriterijima.

Stigla kasna jesen, zima je pred vratima, svijeće za 'najmilije' su ugasle, pale se nove, adventske, po borovima i jelkama zasjat će uskoro i novogodišnje, još malo pa će se upaliti 'nove političke svijeće' koje će gorjeti slijedeće četiri godine. Ako ih neki 'huncut veter' ne ugasi prijevremeno. Predizborna kampanja u punom jeku iako pomalo 'slabokrvna'. I da nema M. Bajića mislim da ne bi ni znali da traje.

I u takvom ozračju 'štofa' za ironično/sarkastične komentare, pa makar i 'celofanske', ima 'ka govana'. 'Tkaju' ga naši vrli političari i s lijeva i s desna.
Iz stranke KraDeSe obojene plavo koja je 'najbolja kad je najteže' ne shvaćajući da nam je najteže upravo zbog nje.
'Kukuriku koalicije' crveno - žuto koja 'Ima plan' samo nitko nema pojma kakav i kako će ga realizirati.
HrvatskiSavezSiromaha obojenih u zeleno koji sa zelenim nemaju nikakve veze.
I na kraju bulumenta patuljastih strančica i nezavisnih lista.
I sve to 'tkanje' ku(l)tni voditelj ne vidi. Ili možebitno ne smije da ne bi izgubio i taj kutni status?

Sedam dana prije 'dana D' kad bi Hrvati trebali izabrati 'novog Kurta' da zamijeni 'starog Murta' u Dnevniku s nadnevkom 27. studeni A.D. 2011 Z.Š. donosi udar(e)ne vijesti:

1. Dramatično izvješće Elizabete Gojan o nemirima u Egiptu uoči izbora nakon što je svrgnut 'najveći zločinac egipatskog naroda' izvjesni Mubarak u trajanju od 5min 34sek i 59 stotinki (5.34.59).

2. Prilog nezamjenljive Branke Slavice (uvijek se pitam koje joj je ime a koje prezime?) o potrošačkoj novogodišnjoj groznici u Americi nazvanoj 'crni petak' u trajanju od 2.06.63. Nisam siguran da snimka nije iz prošle godine.

3. Konačno evo nešto i o izborima. Prilog koji donosi vijest da je DIP zaprimio toliko i toliko prijava o potrošenim sredstvima za izbornu kampanju u kojem je vrlo zanimljiv podatak da su dvije glavne stranke potrošile deset puta više sredstava (do sada) nego što im je na račun leglo. Sve u trajanju od 1.12.18.

4. Vijest iz domene 'crne kronike' o tome kako je novootvoreni sajt 'Vjetrenjača' programera M.Rakara koji, ugledajući se na mnogo poznatijeg američkog 'zviždača' (hoće li završiti kao i njegov američki pandan?), objavljuje popis firmi koje su sklapale (sumnjive) ugovore o javnim radovima i nabavama s Državom u iznosu od cca 80 milijardi kuna (srećom ne eura). Vrijeme trajanja priloga 2.47.67.

5. Stočarsko-poljoprivredna tema kroz reportažu o problemima koje ima vlasnik stada ovaca u bjelovarskom okrugu jer se nitko ne želi prihvatiti tog 'nedostojnog posla' unatoč i usprkos svojevremenom apelu 'male od kužine' da pastir i nije tako loše zanimanje. 1.57.93.

6. Gospodarska tema o tome kako bi naši privrednici trebali navaliti u Azerbejdžan jer je to nova obećana zemlja za ulaganje. Trajanje 2.32.66.

7. Na redu je reportaža o našoj uzdanici – turizmu. No nije o našem već o turizmu u Šri Lanki u trajanju od 2.44.80. Radi informacije našim bolje stojećim građanima koji bi možda htjeli novogodišnje blagdane provesti u tom 'raju na Zemlji'.

8. 'Kak je red' na kraju malo o kulturi: „Studentski Carmen“ u Zagrebu s podnaslovom 'Carmen 21. stoljeća' gdje je glavna vijest što su glumci 'obučeni u kožu i tetovirani'. Trajanje 2.02.55.
Kao dodatak zabilješka da je u UNESCO-v popis nematerijalne baštine ušlo i 'nijemo kolo' i 'slavonski bećarac'. (0.42.60).
9. I 'šećer na kraju' – advent u Zagrebu sa slikama zdenca na Trgu Bana J. Jelačića, sve u trajanju 00.32.96.

10. „Doviđenja dragi gledatelji do iduće nedjelje!“ (00.10.00.).

Nakon tih riječi, ku(l)tni urednik skida 'tehnička pomagala' i odlazi pisati postove na svom blogu nakon što je odradio Dnevnik u efektivnom trajanju od – 22 minute, 24 sekunde i 57 stotinki. Tu može pisati 'bez celofana'', pa zato često bude prozvan od 'velikih Hrvata' srbočetnikom, srbendom i sličnim 'kulturnim' vokabularom uz obvezatno spominjanje da on nije Šprajc već 'zamaskirani' Jovanović.
Ima vremena do iduće nedjelje i novih udar(e)nih vijesti.



Post je objavljen 28.11.2011. u 15:55 sati.