Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/matijevici

Marketing

ČOČINA JAMA U NOVIM SELIMA OPET UGLEDALA SVJETLO

Par entuzijasta je nedjeljno jutro iskoristilo za malu avanturu – potragu za „Čočinom jamom“ koja se skriva u Novima Selima iznad zaseoka Bebići. Iako je starije lokalno stanovništvo uglavnom već bilo u njoj, mlađi naraštaji su iseljavanjem zapustili ovaj predio općine Kula Norinska, pa je tako obrastao i trag „Čočine jame“. Stoga je par entuzijasta i to Tino Ćelić , Marko Vuica, Hrvoje Volarević , Matko Volarević , Mile Senta i Josip Musulin, krenulo u novu potragu za ulazom i nakon nekog vremena i lociralo ulaz te ga i očistilo od vegetacije koja je branila pristup ulazu.

Dosadašnje traženje u par navrata je bilo neuspješno, ali je ova ekipa konačno pronašla ulaz u jamo te su je i označili GPS koordinatama.

10. prosinca bi se u hotelu Narona trebala održati i znanstena tribina na temu jame ,tako bi i ova jama trebala biti ispitana od stručnjaka i speologa iz Znanstveno prirodoslovnog društva iz Zagreba. Nekoliko stručnjaka je nekada davno ispitivala živi svijet „Čočine jame“, a skup bi se treba organizirati uz suradnju s Eko Udrugom Život.

Inače "Čočina jama" obiluje raznim manjim ili većim galerijama koja dosada nisu bile u potpunosti dostupne u javnosti pa se nadamo da će uskoro javnost doznati više, između ostalog i na ovom najavljenom stručnom skupu.

Ulaz u jamu nakon čišćenja
Image and video hosting by TinyPic

"Istraživači" u jami - jedna od galerija
Image and video hosting by TinyPic
Foto: Tino Ćelić

Post je objavljen 27.11.2011. u 23:47 sati.