Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nepoznatizagreb

Marketing

Uta i Dkv



Benzinska postaja "Ina" na sjevernoj strani Zagrebačke avenije kod Španskog. Snimio: Vanja


Ajd baš da vas čujem, jel znate što znači ova tabla "Uta"?
A ima i jedna slična sa kraticom "DKV" koja se isto može vidjeti kako apšisana i pomalo rđava stoji uz neke od važnijih benzinskih stanica.

U sjećanjima iz djetinjstva obično uz objektivno važne događaje ostanu i kojkakvi pabirci, sličice, nebitne informacije, koje su se tko zna kako duboko urezale u naše pamćenje. Tko zna zašto, meni su u sjećanjima posebno ostale baš te table - možda baš zato što pojma nisam imao koje je njihovo značenje, a nije ga znao ni moj stari kad sam ga pitao.

I, kad sam ih ponovo opazio (nakon duuuugog vremena kad ih je moje zapažanje zanemarivalo) odmah sam upitao gospona Gugla za njih wink ...

... i saznao da je to organizacija sa sjedištem u njemačkoj koja ima višedesetljetno iskustvo sa podrškom profesionalnim vozačima: povoljnija nabava benzina, bezgotovinsko plaćanje, brzi popravak kvarova kamiona, sređivanje viza, plaćanja cestarina i drugih nameta. A "DKV" je isto to, ali malko drugačije, sa pamtljivim sloganom "You drive, we care.".

Koga zanima nek pogleda OVDJE i OVDJE, a oni sa okom za detalje nek mi jave gdje se može naći tabla sa natpisom "DKV" da ju sliknem za svoju koekciju! wink


Post je objavljen 26.11.2011. u 07:21 sati.