Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sstorm

Marketing

zimska depresija

zadnjih par dana se osjecam ko govno. nemam volje za nista, al mogu reci da sam jako dobar glumac. kako radim s ljudima tako uspijesno svaki dan navucem masku i osmijeh i odradim svojih 8 sati. putem prema doma osjecam stezanje u prsima, tjeskoba i depresija. nema posebnog razloga - barem ga ja ne vidim. sve je isto valjda..
tesko mi je opisat uopce ovo stanje, nije prvi puta da se ovako osjecam. i ne, ne govorim o klasicnoj depresiji.
u ovom osjecaju mi je sce nakupljeno. i ljubav i posao i prijatelji , vjera , zivot.. sve.
ajmo redom :
1. ljubav - slucajnim izborom je na prvom mjestu jer mi je najlakse to opisati. nekada davno sam bila vrlo emotivna osoba ( i dalje imam emocije i empaticna sam i sve to ) , no sada mi to nije nesto nuzno. nesto bitno. prije su emocije bile moje pokretaci sada osjecam da me emocije samo sputavaju. potreba za biti voljen ili voljeti - osobu - ne vidim uopce svrhu. koliko god da idiotski zvuci, ali zagrljaj, njeznost, razgovor, sex.. sve to mogu imati onako usput , mozda cak u puno vecoj mjeri nego sto je imam inace u nekoj vezi.
2. posao - sto rec? red, rad i disciplina! cemu sve to ? da bi se uspijesno poplacali racuni ? da bi si mogla kupiti nesto ? a ionako sam banci duzna svaku lipu koju jos nisam ni zaradila. osim dugovanja i banaka.. sam posao .. postane dosadan, monoton.. vecinom isto, uz povremene prekide dosadnih stanja.
3. prijatelji - tu su, ponekad i nisu. sto je ok. sami odlucujemo koga cemo prihvatiti vise a koga manje. zivot nas nosi ( ili smo se barem tako odlucili ) nekuda .. s vremenom mislim da se povlacimo u sebe koliko god da se trudimo druziti se , izlaziti i sve sto ide u socijalne vjestine.
4. vjera- vjerujem u sto tocno ? Boga ? ok, u nekoga vjerujem. svima je potrebno vjerovat da nesto postoji. svatko je odabrao ono sto mu se svijda . zasto neki ljudi odluce da moraju promjenit necije misljenje i uvjerit ga da je " njihov Bog - jedini Bog " ?
osim toga ironija same vjere.. bozje zapovijedi kojih se ne drze oni koji propovjedaju Bozju rijec? pa sto onda imam od vjere i te institucije ? zar mogu pronaci mir u razgovoru sa osobom kojoj " pise " da je bozji sluga ? - I don't think so
5. sex - ah, apsolutno cudno. za sex je najmanji problem naci nekoga.. ako nema nikoga uvijek se mozes samozadovljavat zar ne ?
- iz ovih 5 zivotnih stvari na kraju dolazi samo " moras" ovo ili ono.

jedino pitanje koje me muci i zbog kojeg sam vrlo vjerovatno u ovom depresija stanju je : sto zapravo zelim i kako cu ispuniti svoje zelje ?
( naravno, cak je ponekad i tesko reci sto zelim jer se ne uklapa u standarde , i tesko je odluciti se ispuniti sam sebi zelju jer time ces oniih 5 stvari gore sigurno unistiti )

Post je objavljen 24.11.2011. u 18:46 sati.