Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zoranbauk

Marketing

Tuna









www.katalog-prodaja.com
www.javnalicitacija.com
www.dopisnica.com
www.antique-impex.com
www.antique-impex.hr

Plavoperajna tuna

Tuna je velika migratorna vrsta koja dolazi u zapadnom i istočnom Atlantiku i u Sredozemnom moru. Ova vrsta je pod ozbiljnom prijetnjom od izumiranja ukoliko se neodržive ribarske prakse na Mediteranu ne zaustave.

Plavoperajna tuna je na rubu opstanka

U Sredozemnom moru, gdje se mrijesti, izlovljava se zbog sočnog mesa koje je izuzetno cijenjeno kod ljubitelja sushija diljem svijeta. Upravitelji u ribarstvu u Međunarodnoj komisiji za zaštitu tuna u Atlantiku (ICCAT) imali su priliku na sastanku u Parizu u Francuskoj u studenom 2010. uspostaviti opsežan i znanstveno baziran plan upravljanja koji će dati dobru priliku za preživljavanje ove ugrožene vrste i starih ribarskih tradicija koje ovise o njoj.

Dajmo tuni priliku

Budući da trenutačno nedostaje poštovanje od strane upravitelja i donositelja odluka u ribarstvu prema znanstvenim savjetima, WWF potiče poslovni sektor da ne prodaje ili kupuje ugroženu plavoperajnu tunu sve dok se ne uspostavi plan za održivo upravljanje ribom baziran na znanosti.

Ako ste preprodavač, restoran, glavni kuhar hotelijerskog sustava ili imate drugo poslovanje koje brine oko održivo ulovljenih morskih proizvoda, molim vas da stupite u kontakt sa Gemmom Parkes u WWF Mediteranu (gparkes@wwf.panda.org) i podržite kampanju za tunu.


Izlov u zaborav visoko cijenjenih životinja je simptom ljudske gluposti koju mnogi pripisuju neprosvijećenoj prošlosti, kao što je bilo u 19. stoljeću kada su ptičje vrste bile izbrisane zbog perja na šeširima te bizoni gotovo uništeni zbog sporta. Međutim, pokolj tuna se događa danas.

www.katalog-prodaja.com
www.javnalicitacija.com
www.dopisnica.com
www.antique-impex.com
www.antique-impex.hr



Post je objavljen 24.11.2011. u 00:56 sati.