Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dannycrane

Marketing

San svake mladenke – idealno vjenčanje

Otkad smo bili mali, otkad smo išli u vrtić uvijek smo se igrali nekih uloga i uživljavali se u svakakve likove. No, jedan lik nam je bio omiljen. Uvijek je taj jedan lik imao velike haljine, široke, dakako, blještave i često u bijeloj, svjetlo roza ili prljavo bijeloj boji.
Danas, kad smo malo odrasliji, shvaćamo da taj jedan lik da bi bio u toj velikoj blještavoj haljini, mora zadovoljiti jako velik broj obaveza. Mladenkama svakako nije lako. Pa što onda sačinjava idealno vjenčanje? Od kojih se sve dijelova sastoji? Na što sve mladenke moraju misliti i o čemu moraju voditi računa?
Prva je dakako oluka o udaji. Kojiput odluka dođe spontano, kojiput s razlogom. Nakon velike odluke, slijedi odabir datuma. Često se mladenci povode za lako pamtljivim datumima poput: 11.11.2011., ali i onim koji su njima značajni poput dana upoznavanja, rođendana… Idealno vjenčanje mora biti na idealan datum.

E tek tada kreću pravi radovi-dobro dođe planer vjenčanja. Prvo rezervacija sale u kojoj će se održati proslava. To može biti Esplanada, a može biti i neki restoran koji ima odličnu klopu. Bitno je da se paru sviđa. Trebalo bi paziti da se restoran ili dvorana rezerviraju puno unaprijed, jer su često traženi isti datumi (većinom proljeće ili ljeto), a parova koji žele ozakoniti vezu ima mnogo. Nakon dogovora sale, najpametnije je dogovoriti bend, sirače ili pjevača. Uz dobru klopu, uvijek je potrebna i dobra svirka kako bi atmosfera bila što opuštenija. Cijene bendova ili pjevača mogu varirati od 1000 eura za lokalni bend do 10000 eura ukoliko se odlučite pozvati Jelenu Rozgu na primjer.

To su dvije najvažnije stari kada je organizacija vjenčanja u pitanju. Ostalo je lakše, bez ikakvih pritisaka ili neugodnosti. Izbor fotografa često pada na preporuku prijatelja ili fotografskog studija i njihovih najboljih fotografija. Ili kakav tip fotografije volite. Malo artistički, krupne planove… Neki čak uzimaju noinske snimatelje, jer znaju pogoditi dobar kut snimanja. Ne treba zaboraviti niti odlazak zubaru, blještavi i estetski lijepi zubi na fotkama su jako važni. Odabir vjenčanice je veliko zadovoljstvo. Ima ih toliko, ali kao i uvijek kad je u pitanju odjeća važno je paziti kako vjenčanica stoji, a ne da li je Valentinova, Vera Wang ili Monique L'hullier.

Muškarci će naravno odabrati neko klasično odijelo, ali gledajte da bude mrvicu kvalitetnije i svečanije od onih u kojima ide na posao svaki dan. Uža kravata je izvrstan izbor, na primjer. Odabir cvijeća također. Uzet ćete ili lokalnu kreativnu cvjećarku ili razvikanu cvjećarnu. Čisto pitanje izbora. Prstenje je dio rituala koji želite proći sa partnerom, ukoliko ga već niste kupili prilikom kupnje zaručničkog prstena. (Ovo je dobra zamisao, ukoliko zaručnički prsten kupujete skupa, odmah možete pogledati kako će Vam vjenčani prsten stajati kraj zaručničkog). Kada kupujete zaručnički prsten, pazite, jer zaručnički ćete prsten ostaviti u naslijeđe, tako da ne škrtarite previše na cijeni.
Ostatak priprema se odnosi na izbor frizera, izbor make upa… U zadnje vrijeme cijen oih uluga doslovno idu u nebo. Naime, osim što se probna frizura naplaćuje po nekoliko stotina kuna, završna frizura se naplaćuje toliko pa još puta dva. Make up artisti naplaćuju probni make up minimalno nekoliko stotina kuna, a završni, finalni make up se može naplatiti i tisuću kuna.

Danas je vjenčanje uistinu skup sport, tako da kad mladenke pitate koliko ih je sve to koštalo, ukupna suma dolazi i do nekoliko desetaka tisuća eura. Svakako nije malo i svakako treba paziti koliko se na što troši, ali kada imate dvoranu od 150 ljudi, kada Vam je vjenčanica iz najnovije kolekcije i kada ste prstenje kupili u Tiffanyju, onda možete očekivati popriličnu cifru.
Svejedno vjenčanje vrijedi svake lipe i svake kune, taman da od poklona ne „zaradite“ ništa. Ali često nije tako. Neka svaki gost donese za poklon 100 eura, pa to je već cifra od 100eur x 150 ljudi… Sami izračunajte. Ali ne udaju se mlade i ne žene se mladoženje zbog „zarade“ nego zbog nečeg drugog. Ipak je zgodno, tamo negdje duboko zakopano, znati da će vam se uloženi novac nekako vratiti, pritom ćete se i dobro zabaviti.
Neka Vam taj dan bude sve ono što ste si poželjeli, jer je samo jedan. Nemojte previše razmišljati o tome koliko ste potrošili, nemojte previše brinuti.
Em će vam se vratiti (u obliku novca ili onog što vam treba, a u što ste uputili bližnje), em ćete se zabaviti. Uživajte taj dan, neka bude lijepo vrijeme, neka glazba bude fantastična, a vi neka blistate. I naravno, neka fotografije i kamera sve dobro zabilježe!
p.s
Danny čini usluge


Post je objavljen 23.11.2011. u 12:48 sati.