Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/svijettetoviranja

Marketing

Infekcije, alergije i sl.?

Infekcija

Kod pojavljivanja infekcija je skoro nikakva mogucnost, ukoliko salon zadovoljava sve uvjete, da je salon i tattoo majstor kriv. u 99% slucajeva do infekcije dolazi do nepravilnog odrzavanja tetovaze. Jednako tako 9 od 10 ljudi koji su uvjereni da imaju infekciju nemaju, vec samo crvenilo i upaljenu kozu od visesatnog tetoviranja. U slucaju da vidite promjene na kozi koje smatrate da nisu normalne ni za tetovazu, obratite se prvo svom tattoo majstoru, koji ce Vas uputiti dalje, odnosno reci Vam da li je infekcija ili ne, i usmjerili k doktoru i dermatologu.

Isprika za slike u nastavku, uznemiravajuce su medjutim potrebne za primjer.






(Slika 8.: Prva slika pocetak, druga je uznapredovala infekcija)

Alergije

Za slucaj alergije, nitko nije kriv osim majke prirode. To je daleko blazi oblik od infekcije. Tu se javlja reakcija na odredjeni sastav boja i metale od kojih su napravljeni. Obicno u ovom slucaju nakon odlaska do tattoo majstora, odlazite do ljecnika kod kojeg dobivate protuupalnu inekciju (ili nesto slicno) i tablete protiv alergije koje pijete prema uputama. Problem kod alergija je taj da se ona moze, a i nemora vratiti, ovisno o tome da li je tijelo izbacilo boju ili ne, i da li je steklo imunitet na nju ili ne, te naravno o kolicini u kojoj je unesena.





(Slika 9.: reakcija na bijelu i crvenu boju)
Teze bolesti

Naravno, u ovom slucaju, nemoze se previse pomoci, uvijek postoje mogucnosti i naravno saloni koji se ne pridrzavaju propisanih normi, stoga moze i doci do odredjenih bolesti i zaraza, no u danasnje vrijeme sami sebe mozete zastititi provjerama salona, i raspitivanjima o kvaliteti. Ukoliko sumnjate u bilokakvu zarazu, u što kracem roku kontaktirajte ljecnika i obavite nuzne pretrage.

Post je objavljen 22.11.2011. u 15:11 sati.