Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/svijettetoviranja

Marketing

Lasersko odklanjanje tetovaza

Iako danas, mnogi ljudi jos zive sa cinjenicom da je tetovazu nemoguce skinuti, moram priznati, da sa danasnjim napredkom to vise- manje nije tocna stavka. Iako ima više načina odklanjanja tattooa, najsigurniji način, sa minimalnim (skoro nikakvim) posljedicama pri odklanjanju je laser. On je postao i standardni tretman pri odklanjanju.


(Slika 2.: Skidanje tattooa)


Problem kod odklanjanja tetovaza moze biti vrsta boje, strucnost majstora, starost koze, starost tetovaze i sl. stoga je vrlo vazno da se odabere dobra i kvalitetna klinika za odstranjivanje koja koristi Q-Switch laser jer problem moze stvarati i boja. Teze se skidaju crvena i zuta boja, dok se lakse skidaju crna i plava, stoga je potrebno vise tretmana kako bi se tetovaza odklonila. Stoga Q-Switch laser radi na princip kratkih impulsa iznimno jake energije koju pigment upija i energija ga rasprsuje tako da okolno tkivo ostane netaknuto.

Pitanje skidanja tetovaze u cijelosti ovisi od samog organizma, ali i nacina tetoviranja, uvijek postoji mogucnost zaostale boje i jedva vidljivih obrisa.

Odstranjivanje je bolan proces, stoga se kod tretmana koristi lokalna anestezija, kako bi se smanjila trauma zivaca. Razvoj infekcija je gotovo nemoguc, kao i oziljaka. Moguca je smanjena pigmentacija, koja se moze sama regenerirati nakon nekog vremena (ubrzanje povratka moze se upotpuniti tretmanima), ili moze doci do tamnije koze, koja se moze ukloniti laserom, ili da se vremenski sama povuce.




Post je objavljen 22.11.2011. u 14:05 sati.