Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/svijettetoviranja

Marketing

Tattoo pigment

Boje same po sebi nakon nekog vremena na tetovazi izblijede, iz jednog vrlo jednostavnog razloga, sto i pigmentacija covjeka blijedi, njegova se koza mijenja i do tada je vrlo vjerojatno i koza istanjena. Najcesci uzrok bljedjenju tetovaze je izlaganje suncu, ali i ne koristenje kvalitetnih boja. Kad crna tetovaža postane zelena, to je zato sto vaša koža stari i odnosi i vašu tetovažu sa tim.

Opis boja:


Bijela boja- veliki problem je sto blijedi prilicno brzo. Cestom izlaganju suncu, pigment mijenja boju u smedju ili zutu. Nanosenje bijele boje je mnogo bolnije od nanosenja drugih boja, iz razloga sto se unosi dublje u kozu nego druge boje.


Crvena i roza- jarke nijanse ove boje blijede puno brze od drugih boja, stoga je bolja opcija svijetlija nijansa. To su dvije boje koje najcesce uzrokuju alergijske reakcije i infekcije zbog njihova sastava.


Plava i purpurna- boje koje ne blijede tako brzo, jakog intenziteta, dok svijetlo plava i svijetlo ljubicasta puno brze gube intenzitet. Kako bi boja ostala dugo iste nijanse dobro ih je komponirati sa sjenama, koje ce boju napraviti jos stabilnijom.


Ljubicasta i tirkizna- boje koje najdulje zadrzavaju svoju postojanost i intenzitet.


Zuta i zelena- boje koje vrlo brzo blijede. Zuta zbog svoje nestabilnosti cesto prelazi u narancastu.


(Slika 1.: Kuro Sumi tattoo pigmenat- medju poznatijim markama)

Post je objavljen 22.11.2011. u 14:01 sati.