Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/svijettetoviranja

Marketing

Kratiki uvod

Tetoviranje, je kao sto je svima poznato, trajno unosenje boja u kozu, posebno izradjenim iglama, koje sluze toj svrsi. U danasnje vrijeme, ljudi se najcesce tetoviraju iz estetskih i zdravstvenih razloga, dok je u pocetcima to bilo zbog religijskih razloga, prikaza ratnickih sposobnosti u plemenima i sl.

Tetoviranje je poznato iz daleke povijesti, iz koje su u danasnje vrijeme proizisli razliciti trendovi, a i samo ime tattoo koje se smatra da je proizaslo iz Maorske rijeci tatau. Medju danasnjim trendovima, nalaze se Maori tetovaze koje su u osnovi facialne (tetovaze lica), koje su po Maorskom znacenju simbol drustvenog statusa, i oznacavaju vazne zivotne dogadjaje. Ljubitelji boja i tradicije, odlucit ce se za tradicionalne "irezumi" tetovaze, klasicni Japanski dizajn. Tu je najpoznatiji prikaz Koi ribe koja pliva kroz vodu, koji simbolizira snagu i odlucnost, a i samu tvrdoglavost, no i postignuce cilja.

U povijesti je i bilo prikaza gdje su tetovaze bile znak egzistencije ili separacije, tako da u danasnje vrijeme, kada su tetovaze prozivile toliko izmjena i promjena, znacenja nekih tetovaza su potpuno zamrla, ovisno o poimanju drugih o tetovazama, ali i samoj zelji zasto su stavljane.

Post je objavljen 22.11.2011. u 13:32 sati.