Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/imandadoitamar

Marketing

Pravi menadžer


Neki je pobožni student ekonomije u nadahnutim trenucima napisao kako bi na temelju poznavanja Svetoga pisma izgledalo da se Bog predstavi kao osobni menadžer čovjeku. I to sve izgleda kao da se Stvoritelj javlja na natječaj za čovjekovoga menadžera. Njegov je tekst postao poznat u kršćanskome svijetu, osobito među poslovnim ljudima, a mi ga donosimo u cijelosti.

Poštovanome naslovu... Čuo sam da tražite novoga menadžera u svom životu. Volio bih dobiti taj posao. Vjerujem da sam najbolje kvalificirani kandidat za takvo što.

Stvorio sam nebesa i Zemlju. Ja sam jedini koji je ikada taj posao uspješno obavio. Bio sam prvi menadžer ljudskih bića. U stvari, ja sam ih stvorio, pa stoga prirodno znam kako čovječanstvo djeluje, i što je najbolje za njih da se vrate u dobro stanje. Ako me zaposlite to će biti kao da imate proizvođača za svog osobnog mehaničara. Ako vam je ovo prvi put da razmatrate moj predmet, volio bih istaći da je moja plaća već isplaćena krvlju Isusa Krista na Golgoti. Ono što ja trebam od vas jeste vaše priznanje da je ta suma dovoljna da plati sve vaše grijehe. Želim da to vjerujete u svome srcu i svojim riječima to uvjerenje prenesete i nekome drugom. Sljedeća stvar koju od vas trebam umjesto plaće jeste dopuštenje da promijenim i popravim vaš život da bismo mogli ostati zajedno. Ja bih unio neke globalne promjene i prepravke. Ništa se ne trebate brinuti. Samo trebam vaše dopuštenje da to učinim u svoje vrijeme i na svoj način. Trebam i vaše potpuno predanje i suradnju. Ako mi to date, posao će ići glatko. Evo mojih papira:

Ime mi je - Bog.
Moja je adresa: Svugdje.
Broj telefona se nalazi Bibliji, Psalam 50:15 -

"Zazovi me u dan tjeskobe: oslobodit ću te, a ti ćeš me slaviti."

Moje radno iskustvo teče od početka vremena, čak prije postanka vremena, od vječnosti. Ja sam stvorio vrijeme.
Moja stručna sprema nije određena. Sposoban sam za sve, kao što vele - svemoguć.
Ako vam treba, evo i ovoga - moja prijašnja zaposlenja: Stvorio sam svemir, postavio galaktike na njihovo mjesto, oblikovao svijet i načinio sam čovjeka. Trenutačno već mnogo tisuća godina sve to održavam u pokretu i životu.
Moje je obrazovanje na diplomi iskazano ocjenom - sveznajuć.
Moje su karakteristike kojima se preporučam zapisane u Bibliji ovako:

"Mi smo upoznali ljubav koju Bog ima prema nama i povjerovali joj. Bog je ljubav."
"Bog je svjetlost i tame u njemu nema nikakve!"
"Ja sam Put i Istina i Život."
"Bog i Otac Gospodina našega Isusa Krista, Otac milosrđa i Bog svake utjehe."
"Bog je pravedan sudac."
"Dobrote tvoje, Jahve, puna je zemlja."
"Od koljena do koljena tvoja je vjernost."

Poštovani čovječe, javljam se na vaš natječaj kao voljan i spreman za obiman posao s vama. Sposoban sam sastaviti sve razbijene djeliće vašega života. I mogu odmah početi.

Kao što sam spomenuo gore, ne zahtijevam plaću. Rad u vašemu životu već je plaćen kroz žrtvu Isusa Krista. Vaša je jedina odgovornost da mi prepustite i povjerite sebe, te da to činite svakodnevno. Da vjerujete i budete odani onome što je Isus učinio za vas i što traži od vas.

Ostale detalje o meni predat ću vam na vaš naknadni zahtjev. Unaprijed zahvalan,

tvoj Bog.

Post je objavljen 21.11.2011. u 12:10 sati.