Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/imandadoitamar

Marketing

Samo nastavi




Željeći ohrabriti svoga maloga sina da nastavi vježbati sviranje na pianu, majka ga je odvela na koncert velikoga umjetnika Paderewskog. Kupili su ulaznice i udobno se smjestili u prostranoj dvorani. Nedugo nakon ulaska mama je primijetila svoju dobru prijateljicu i rekla sinu neka tu malo sačeka, ide se ona pozdraviti s njom.

Ne mogavši se oprijeti kušnji da istraži koncertnu dvoranu, dječak je ustao i pošao prema hodnicima iza ulaznih vrata. Njuškajući okolo konačno je došao i do vrata iznad kojih je pisalo ZABRANJEN ULAZ. Dohvatio je kvaku i ušao.

Čim su svjetla u dvorani postala malo prigušena i približio se početak koncerta, mama se vratila do sjedala i primijetila da nema djeteta. Iznenada, zavjesa na pozornici se razdvojila i reflektori su obasjali impresivni Steinway klavir na sredini. Sva užasnuta majka je opazila svoga sina kako sjedi za klavijaturom nevino svojim prstićima nevješto tipkajući melodiju "Zvončići, zvončići". Nastao je žamor u gledalištu. Tada je ušao maestro. Brzo je prišao klaviru i šapnuo u dječakovo uho: "Nemoj prestati. Samo sviraj." Paderewski je zatim ispružio svoju lijevu ruku i počeo svirati basove za tu dječju melodiju. Trenutak kasnije svojom je desnom rukom glazbi pridružio i virtuozni obligato. Čarolija je potrajala nekoliko minuta. Zajedno, stari maestro i mladi početnik pretvorili su strašnu situaciju u divno kreativno iskustvo. Auditorij je bio zapanjen.

Na sličan način je i s našim nebeskim Ocem. Znate i sami što sve mi možemo učiniti od svoga života. Teško da tko među ljudima može proživjeti život značajno kvalitetan i zapažen po svojoj punini i smislu. Trudimo se najbolje što možemo, ali mnogi od nas ne uspijevaju stvoriti divnu glazbu, već samo nabadamo po tipkama i griješimo. Ali uz pomoć djelovanja velikoga Maestra, naš bi život mogao biti prava, zapažena skladba.
Ne posustajte kada život za vas ima samo loše vijesti. Još ste živi i još uvijek nije kraj. Isus još nije došao da stavi točku na ovu žalosnu povijest. Zastanite i pokušajte ponovno. Ovoga puta imajte na umu velike savjete Biblije i dobre zapovijedi našega Gospodina koje su temelj ispunjenoga života.

Sljedeći put kada se nađete pred životnim izazovom i kada se od vas očekuje važna odluka, pažljivo slušajte tihi glas u srcu. Vjerujte i čut ćete glas Maestra kako vam govori: "Nemoj prestati. Samo sviraj." Tada ćete znati da vas je njegova ljubav natkrilila svojim rukama. Njegove su roditeljske ruke tu da vaše nevješte napore pretvore u pravo remek-djelo.

Post je objavljen 21.11.2011. u 08:31 sati.