Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/imandadoitamar

Marketing

Čarobna mješavina: med i cimet



Naučnici danas prihvataju med kao vrlo efikasan lijek za razne bolesti. Njegovo korišćenje ne izaziva štetne efekte. Savremena nauka kaže da med ne šteti dijabetičarima, ako se uzme u pravoj dozi, kao lijek. Za koja se sve oboljenja preporučuje mjesavina meda i cimeta?

BOLESTI SRCA

Pomiješajte med i cimet, namažite na hljeb i jedite redovno za doručak. Tako se smanjuje holesterol u arterijama i sprečava srčani udar. Oni koji su već preživeli srčani udar umanjiće rizik za novi. Olakšaćete disanje i pojačati otkucaje srca.

OPADANJE KOSE

Protiv opadanja kose pripremite smjesu od vrućeg maslinovog ulja, kašike meda i kašičice cimeta. Prije pranja smjesu držite 15 minuta na kosi, a zatim je isperite.

INFEKCIJE BEŠIKE

Popijte dvije kašike cimeta pomiješane sa kašičicom meda u čaši mlake vode. Ovaj rastvor uništava bakterije u bešici.

ZUBOBOLJA

Napravite smjesu od kašičice cimetovog praha i pet kašičica meda i stavite na bolni zub. Radite tako 3 puta dnevno, sve dok zub ne prestane da boli.

HOLESTEROL

Dvije kašike meda i tri male kašike cimetovog praha pomiješajte sa 4,5 dl čaja. Ovom mješavinom ćete smanjiti nivo holesterola u krvi za 10% u roku od 2 sata. Ako ovo uzimate 3 puta dnevno, možete da izliječite bilo koje hronično povišenje holesterola.

NAZEB

Kod uobičajenih ili ozbiljnih nazeba trebalo bi 3 dana uzimati po kašičicu mlakog meda sa Ľ čajne kašičice cimetovog praha dnevno. Tako ćete izliječiti hronični kašalj, prehladu i pročistićete sinuse.

VARENJE

Za lakše varenje prije jela uzmite dvije kašičice meda posute cimetovim prahom. To smanjuje kisjelinu i olakšava varenje čak i „najtežih“ jela.

PROTIV STARENJA

4 kašike meda, kašika cimeta u prahu i 3 šolje vode prokuvajte i napravite čaj. Popijte Ľ šolje, 3 do 4 puta dnevno. Ovo održava kožu svježom i nježnom i sprečava starenje.

LOŠ ZADAH

Ujutro ispirajte grlo kašičicom meda i cimeta koje ste rastvorili u toploj vodi. Dah će vam biti svež tokom celog dana.

IZLIJEČITE ARTRITIS

Pomiješajte jedan deo meda sa dva dijela mlake vode i dodajte čajnu kašičicu cimetovog praha. Tom masom nježno masirajte zglobove. Bol se smanjuje posle jednog do dva minuta.

Osobe oboljele od artritisa mogu ujutro i uveče piti jednu šolju vruće vode s dvije kašičice meda i jednom čajnom kašičicom cimeta. Ako ovo pijete redovno, čak i hronični artritis možete da izliječite ili bar ublažite.

ZA MRŠAVLJENJE

Svakog jutra, pola sata prije doručka, i uveče, prije spavanja popijte med i cimetov prah prokuvan u šolji vode. Tako ćete sprečiti masnoće da se nagomilavaju u tijelu.



Post je objavljen 19.11.2011. u 10:08 sati.