Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crostojkovic1958

Marketing

ZA NOSITELJA NEZAVISNE LISTE - BRANKA STOJKOVIĆA ( II. IZBORNA JEDINICA)




Zagreb 16. studenoga 2011.


Praćenje izbora za zastupnike u Hrvatski sabor "Izbori 2011."


U skladu s programskim pravilima Hrvatske radiotelevizije za praćenje izbora zastupnika u Hrvatski sabor "Izbori 2011", u razdoblju izborne promidžbe i Radio Sljeme će omogućiti političkim strankama koje samostalno sudjeluju na izborima, stranačkim koalicijama, neovisnim listama i kandidatima za zastupnike pripadnika nacionalnih manjina u I., II., VI. i VII. izbornoj jedinici da javnosti predstave svoje programe i aktivnosti i to:

1. najavom skupova i tribina
2. izvještavanjem s održanih predizbornih skupova, konferencija za novinare i tribina

1. Najave skupova
Predizborni skupovi i tribine, koji se održavaju na području grada Zagreba, a za koje organizatori dostave pisanu obavijest najkasnije 24 sata prije održavanja, bit će najavljeni u programu Radio Sljemena u posebnoj emisiji "Izbori 2011." svakoga dana u 8.20 sati.

2. Izvještaji o izbornim skupovima, tribinama i konferencijama za novinare
Izvještaji o predizbornim aktivnostima objavljivat će se u dodatku "Zagrebačkom dnevniku" (emitira se svaki dan u 17.10 sati).
Predizborne aktivnosti političkih stranaka, stranačkih koalicija, neovisnih lista i kandidata za zastupnike pripadnika nacionalnih manjina bit će praćene prema "bonusu" koji podrazumijeva šest (6) unaprijed prijavljenih predizbornih skupova/ konferencija za novinare/tribina.
Političke stranke, stranačke koalicije, neovisne liste i kandidati za zastupnike pripadnika nacionalnih manjina dužni su pravilno rasporediti skupove u okviru "bonusa", tako da se prate po tri skupa u svakome tjednu predizborne kampanje (prvi tjedan – od 17.-24.11.; drugi tjedan – od 25.11. do 2.12.). O njihovu održavanju i korištenju "bonusa" dužne su obavijestiti najkasnije 24 sata prije održavanja (elektroničkom poštom ili telefaksom). Ako propuste prijaviti skupove u okviru "bonusa" u predviđenom broju i ravnomjernom rasporedu prema tjednima, smatra se da se odustalo od korištenja toga prava. Napominjemo da se isti bonus, prijavljen na Radio Sljemenu, može prijaviti i na HR1.

S prijavljenog predizbornog skupa/konferencije za novinare/tribine, u okviru "bonusa", objavit će se dvominutni izvještaj s dva tonska inserta.

Tijekom jedne emisije (u istome danu) neće se objavljivati izvještaji s dvaju ili više predizbornih skupova, konferencija za novinare ili tribina iste stranke, koalicije, liste ili kandidata.

Osim navedenih, besplatnih objava, sudionicima izbornog natjecanja Radio Sljeme pruža i mogućnost objavljivanja plaćenih promidžbenih poruka te zakupa emisija. Podrobnije obavijesti o uvjetima oglašavanja mogu se dobiti u Marketingu Hrvatskoga radija na telefon 634 31 60 ili na telefaks 634 31 08.

S osobitim poštovanjem,
Ivanka Zorić
urednica Radio Sljemena


Post je objavljen 17.11.2011. u 11:49 sati.