Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/defton

Marketing

Iskoristiti talente na slavu Božju

Prošle nedjelje je bila za Evanđelje prispodoba o talentima i evo, ovaj tjedan sam se uvjerio kako doista postoje oni ljudi koji svoje talente stvarno znaju usmjeriti na slavu Božju i tako se probijati kroz svijet prema svjetovnim kriterijima. Oni su svjetlo u tami mračni TV emisija gdje se ljude manje više tretira kao cirkuske životinje. Svjedoci su toga da se ne moraš izdati ono što voliš da bi uspio u životu.
Prvi od njih je Antonio Tkalec.

Antonio Tkalec je 26-godišnji varaždinski pjevač, skladatelj i kantautor duhovne i svjetovne glazbe. Rođen je u Nedeljancu, selu do Varaždina od majke Zdravke i oca Zvonka. Ima predivne troje mlađe braće: sestra Dolores i Braća Viktor i Josip.

Sa sedam godina postao je član duhovnog pjevačkog društva „Tin“ iz Nedeljanca, gdje je proveo punih deset godina, i za to vrijeme je sudjelovao na velikom broju koncerata i različitih priredaba humanitarnog karaktera diljem Hrvatske.

Pjesme duhovnog karaktera počeo je pisati još 1998. godine, kada je imao 16 godina, te je većina njih do sada bila izvođena na mnogim hrvatskim festivalima duhovne glazbe (Duga, Bonofest, Krapinafest, CroSacro, Marijafest, Krapinafest, Stepinčeve note…).

2000. godine, snimio je svoj prvi duhovni Božićni album, sa svojim tadašnjim duhovnim bendom „Pro Vobis“ koji je ujedno djelovao i kao župni bend u njegovoj matičnoj župi sv. Vida u Vidovcu.
Ubrzo nakon toga, krenuo je samostalno u duhovnu glazbu nastupajući na festivalima duhovne glazbe diljem Hrvatske Prvi duhovi festival na kojem je samostalno nastupio bila je „Duga“ u Ludbregu, gdje je do danas ostvario velike uspjehe te je izvođač duhovne glazbe koji je ostvario najviše nastupa na tom festivalu..

2003. godine je zabilježio do tada najveći uspjeh u glazbi. Postao je član američko-nizozemske glazbeno-kazališne skupine „Cosmo Entertaiment“, sa kojom je putovao na velikoj turneji, nastupajući u jednoj od glavnih uloga u kazališnoj verziji mjuzikla „Moulin Rogue“.
Ovo internacionalno glazbeno iskustvo, je jako puno doprinjelo njegovom glazbenom razvoju!

U glazbi je dakle već punih 19 godina, a danas je profesionalni glazbenik i to na najrazličitijim glazbenim područjima: vodi franjevački zbor crkve sv. Ivana Krstitelja u Varaždinu koji je kao orguljaš i zborovođa preuzeo potkraj 2008. godine, svira i pjeva u bendu svjetovne glazbe, piše i sklada pjesme za mnoge izvođače duhovne i svjetovne glazbe, podučava sviranje klavijatura i gitare, a svira toliko različitih instrumenata da i sam često zaboravlja što sve zna svirati. No, najpoznatiji je kao pjevač duhovne glazbe.

Antonio je organizator velikog broja humanitarnih koncerata i raznih humanitarnih akcija. Isto tako je osnivač i predsjednik glazbeno-scenske humanitarne udruge „Acordis“. Direktor je prvog festivala moderne duhovne glazbe u Varaždinu pod nazivom „Hvalospjev ljubavi“.

Najveću podršku u životu i svom radu ima od strane svoje obitelji i svoje najbolje i najvjernije prijateljice Agneze Levanić, koja mu je ujedno i menađerica te zajedno surađuju na svim glazbenim projektima.

Surađuje i sa mnogim poznatim pjevačkim imenima duhovne i estradne scene, te sa svojim omiljenim producentom Ivanom Mikulićem koji je producirao njegov novi CD.

Svega ovog u Antonievom životu nebi bilo da mu u životu na prvom mjestu nije Svevišnji Bog koji ga vodi i usmjerava u svemu što radi!

Stoga mu je najveće veselje, sreća i zadovoljstvo u životu slavljenje Gospodina kroz pjesmu i molitvu te pomaganju potrebnima!

Zato Antonio i jest veliki organizator humanitarnih koncerata, i uvijek se rado odaziva na sudjelovanje u humanitarnim akcijama. (Duhovna scena).
.

Oduševio me je svojom hrabrošću, talentom i ljubavi prema duhovnoj glazbi jer i sam sviram duhovnu glazbu i često sviram na liturgijskim slavljima. Ući u finale TV emisije poput Super talenta s duhovnom glazbom i to na Novoj TV, koji su poznati da zaziru o bilo kakvih kršćanski sadržaja (osim ako ne donose gledanost i ako su protiv Crkve). Svaka čast i želim mu puno uspjeha. Neka ga Gospodin blagoslovi.



Drugi je jedan mali brazilac kojeg mnogi proglašavaju novim Michael Jacksonom (ne znam kolika je to pohvala i laskanje). Jotta A. je poput našeg Antonia isto tako probio se u TV emisiji poput Super talenta i pokazao je izvrsnost kakva se rijetko viđa. Mali Jotta A. svim srcem slavi Boga, svi svojim pjesmama oduševljava i čini da srce se ispuni onim mirom i onom radošću koju može donijeti samo Gospodin putem svojim poniznih. Nadam se da će i dalje ići ovim putem. Poslušajte tri njegove izvedbe:







Bog vas blagoslovio.
Defton.


Post je objavljen 17.11.2011. u 08:33 sati.