Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/strahodletenja

Marketing

juha od celera... i ne samo od njega ;)

u nedjelju me opet uhvatilo eksperimentiranje ponukano akcijom trošenja namirnica koje se povlače po frižideru i drugdje po kuhinji




pa pronađoh u frižideru korijen celera, skoro cijeli...u zdjeli s voćem krušku koja je od zelene postala skroz zrela i ne bi je nikad nitko pojeo takvu, zadnje iskoristive krumpire donesene ljetos s mora, a jabuka su pune dvije vrećetine na lođi....pa se sve to u mojoj glavi pretvorilo u juhu :D



za ovakvu juhu je potrebno

oko 400 g korijena celera
2 krumpira pristojne veličine, mislim da je to ukupno bilo negdje od 300 - 400 g krumpira
1 zrela kruška normalne veličine
1 manja jabuka, a ne divovska granny smith koju mi je muž donio s lođe jer je vani bilo hladno a ja naravno u pidžami kratkih rukava, a ja je cijelu stavila, cccc :D jedva sam se izborila s njenom kiselinom u okusu juhe :D
1 manji ljubičasti luk
sol, papar, temeljac ili voda, curry, timijan, mljevena čili paprika, bučino ulje za završno začinjavanje u tanjuru prema volji

isjeckati sitno luk i prodinstati ga na malo masnoće, kad je prodinstan dodati krumpir i celer isječene na kockice i još malo prodinstati, zaliti temeljcem ili vodom... kada provri, dodati jabuku i krušku izrezane na kockice, posoliti, popapriti, dodati ostale začine prema ukusu i kuhati dok sve ne omekša

usitniti u blenderu ili štapnim mikserom, što imate i što vam je jednostavnije

ponovno staviti da provri, dodati tekućine ako vam je pregusto, provjeriti okus i dodati začine za koje vam se čini da fale, u tanjuru po želji začiniti bučinim uljem, meni se baš svidjela kombinacija okusa



eh, da mi je sad ova juha, za gablec sam si naručila pizzu i tako mi je dobro sjela da imam osjećaj kao da sam jela kamenje oštrih bridova :D



Post je objavljen 16.11.2011. u 18:34 sati.