Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sempercontra

Marketing

Od Kirina do Habuša




Pogodite tko je Kirin, a tko Habuš?

Ne bih se dohvatio ove teme da moto mog bloga nisu „opće teme protiv ljudske gluposti“.

U dilemi sam što je važnije za hrvatski puk (barem prema reakciji elektronskih medija): uspješno plasiranje hrvatske nogometne reprezentacije na EP ili pak što je novopečeni gradonačelnik grada Varaždina počinio 'neoprostiv' krimen, lupivši službenim automobilom po drugom s nešto preko 1,5% alkohola u krvi.

Jer, koliko ste mogli primijetiti, naravno ako pratite tiskovne i elektronske medije a posebno izjave naše sadašnje (a po njezinom i buduće) Predsjednice Vlade, ta dva događaja su trenutačno najvažnije što se u ovoj našoj napaćenoj domovini događa.

Ovo važno, ma dajte?

Bulumenta HDZ-ovih dužnika na 'privremenom radu' u Remetincu zajedno sa svojim dojučerašnjim šefom, kriza EU (u koju naši 'neokaljani' političari i dalje žele 'snagom svom'), 'visoke moralne kvalitete' Predsjednice Vlade zbog koje se jedan mladi čovjek, bit ću ciničan, bez padobrana bacio s nebodera, izjava Keruma (novopečenog partnera 'male od kužine') kako „Rad oslobađa“ i njegovo priznanje da nema pojma koje je stranke to bila sentencija (nacionalsocijalističke, p.p) pa ipak zbog toga neće biti skinut s HDZ-eove liste, sve jače crvenjenje Šeksovog nosa (što pokazuje da sve češće traži utjehu u čaši svjestan da mu idu zadnji dani), podilaženje Crkvi poklanjanjem imovine njoj 'oduzete' (od komunista) koju je ona 'oduzela' (od kmetova i naroda), dok ona pedofile iz svojih redova ne kažnjava ekskomuniciranjem već ih premješta na 'nova lovišta', prognoze da će nam slijedeće godine biti gore nego ove, da će državi pasti kreditni rejting odmah nakon izbora (bez obzira tko dobije ulogu kapetana broda koji samo što se nije pretvorio u podmornicu), sve to je u drugom planu.
Najvažnije uz kvalifikacije Bilić-boysa na EP, je uskrsnuće Habuš-boysa.

Koja je njegova glavna krivica?

Glavni je krimen spomenutog momka prema izjavama glavonja u stranici na zalazu (iskreno se nadam) što je previše popio i ububao službeni auto. To što vječito alkoholizirani Šeks kroji Ustav, Zakone, raspoređuje suce, lažno svjedoči u sudskom procesu ratnom zločincu i nije neka velika stvar. Glavno da nije ulupio auto i to još službeni. Njemu je to,međutim, prosto nemoguće. Naime on teško da bi s tolikom količinom alkohola u krvi uopće mogao naći svoj auto, pa ga zbog toga uvijek prati, vodi i vozi službeni vozač. No unatoč svemu tome on, Šeks, nije toliko glup kao što se pokazao novopečeni gradonačelnik grada Varaždina, Habuš-boys.

Jer, s mog stajališta, glavni krimen spomenutog člana HNS-a, gospodina Gorana Habuša, nije u tome što je pripit sjeo za volan automobila (svi smo mi, pogotovo 'mužjaci' učinili to najmanje jednom u životu), već u činjenici da se ponio – glupo. A, dozvolite, gradonačelnik grada poput Varaždina ne smije biti glup. Čak, da budem sarkastičan, može biti kriminalac, ali nikako ne može biti glup. A g. Habuš je pokazao da je jednostavno - glup.

Da je bio mudar i pametan u ova predizborna vremena bježao bi od 'čašice' kao 'vrag od tamjana'. Morao li je baš slaviti tog sveca (ni sveci nisu uvijek dobrohotni sretan, zar ne?) mogao je nekom platiti da ga odveze kući. I na kraju kad mu se incident ipak dogodio trebao je odmah, tamo na mjestu udesa, i prije nego što je puhao u alkotester dati ostavku. No dobro, mogao je i kad se otrijeznio party!

Zašto?

Ima nekoliko odgovora na to pitanje.

Njegova izjava nakon što su ga ulovili u prekršaju da on neće podnijeti ostavku jer ga je izabrala velika većina građana Varaždina bio bi prvi odgovor. Naime, to je notorna laž, ali obzirom na njegov kvocijent inteligencije, prije bih rekao - glupost.
Prema službenim podacima izbornog povjerenstva na izbore je izašlo 35,34% od ukupnog broja glasača, a za g. Habuša je glasovalo 70,05% što znači da je dotični, koji se hvali da je pobijedio velikom većinom, dobio realno 24,76%. Je li to velika većina glasača. Za mene – nije. Znam kandidate koji su dobivali i 102% ukupnog broja glasača smijeh. Istine radi tako svoje 'velike' uspjehe na izborima ne doživljava i objavljuje samo g. Habuš, nego svi naši političari.

Drugo je izjava kako u Varaždinu ima 'puno problema' koje treba riješiti pa, eto, ne bi bilo oportuno da se sada raspisuju ponovo izbori. Daj, naj!
On kao gradonačelnik grada malo toga može postići ako se ne 'prišmajhla' centralnoj vlasti. To je shvatio i njegov prethodnik, g. Čehok, pa se povezao s kriminalnom vrhuškom ne shvaćajući da će ga ista, kao 'sitniš', nakon što obavi za njih svoj posao otpisati ili pak da će 'virus' pohlepe zahvatiti i njega. Prema tome takva izjava pokazuje ili njegovo neznanje ili – glupost. Glasam za ovo drugo.

Treće je šteta koju je nanio sebi, gradu Varaždinu (opasnost da se grad počinje shvaćati kao prototip grada s problematičnim gradonačelnicima koje je do sada neprikosnoveno držao Split), stranci HNS i njezinom šefu (koji i onako ima krimen saobraćajne nesreće s daleko težim posljedcima nego što je udubljen auto), „Kukuriku“ koaliciji čiji predsjednik stranke sad mora vaditi vruće kestenje (u čemu baš nije spretan, pa i on u izjavama upotrebljava krive riječi) i koji me pomalo asocira na Krista razapetog na koalicijski četverokraki križ, da je time doveo u situaciju glasače te koalicije da se crvene pred daleko većim kriminalcima i štetočinama i konačno, ali ne i najmanje važno, dao 'štofa' 'maloj od kužine' za napad 's boka' što je ona doživjela kao 'manu' samog Boga.

Zbog toga, a ne udubljenog auta i promila alkohola u krvi dotični je g. Habuš, trebao podnijeti ostavku. Za sam saobraćajni prekršaj bit će kažnjen, to je nesumnjivo, i to mu sljeduje po 'pravdi Boga i Zakona'. No s moralnog stajališta on se treba povući. Jer ponavljam, gradonačelnik može biti sve samo ne može i ne smije biti - glup.

I što reći na kraju?

Samo to, da on nažalost nije izuzetak na političkom sazviježđu Lijepe naše. Kao potvrda da je tome tako može nam kao primjer poslužiti još jedan glupan – nekadašnji ministar Ivica Kirin koji je i danas (nakon pada s političkog Olimpa pod pritiskom birokrata iz EU i haškog tužiteljstva) gradonačelnik Virovitice, dokazujući valjda time da su glupani kao gradonačelnici kod našeg puka vrlo popularni.



Post je objavljen 16.11.2011. u 14:30 sati.