Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/imandadoitamar

Marketing

Poduzmite nešto





Mnoge zanimljive životne priče stvaraju popularne novinske članke. Tako je devedesetih godina vozač kamiona Larry Walters bio zvijezda nacionalnih vijesti zbog onoga što je učinio u okolici Los Angelesa. 33-godišnji Larry je imao naviku svoje vikende provoditi u svome dvorištu, južno od zračne luke Los Angelesa, gdje je u omiljenoj stolici za ljuljanje promatrao što se zbiva u njegovom susjedstvu. Po navici bi jeo sendviče s maslacem od kikirikija i pio Pepsi-colu. Baš i nije imao uzbudljiv život.

Jednog je dana teška dosada potakla Larrya da nešto poduzme. Nije imao namjeru promijeniti svoju naviku. Samo je želio uzdići se na malo veću visinu i imati bolji pogled na susjedstvo. Zato je odlučno otišao u veliki grad, kupio 45 velikih meteoroloških balona, rezervoar helija i dugačko uže. Procijenio je da bi ga baloni napunjeni plinom mogli podići oko trideset metara iznad zemlje, odakle bi mogao pratiti što se događa u oblasti više od kilometra uokolo.

Tako je Larry najprije pričvrstio stolicu za zemlju. Zatim je balone napunio helijem. Jedan po jedan je vezao za rukohvate svoje omiljene stolice. Kada je bio gotov otišao je u kuću i donio Pepsi, sendviče te svoju staru lovačku pušku kojom je namjeravao bušiti jedan po jedan balon dok se ne spusti na zemlju. Zavalio se koliko je udobno mogao i zamolio susjede da prerežu užad koja su ga držala. "Idemo!" povikao je i oni su ga oslobodili.

Ali stvari se u zraku nisu odvijale onako kako je to zamislio jedan dokoni vozač kamiona. Umjesto na procijenjenih 30 metara Larry je uzletio do visine od gotovo 4000 metara. Pitate se zašto nije upotrijebio svoju pušku? Bila je neupotrebljiva jer se prestrašeni avanturist objema rukama čvrsto držao za svoju stolicu.

Larry Walters je sada imao mnogo bolji pogled nego što je očekivao. Nedaleko od njega se iz zračne luke upravo uzdizao veliki DC-10 krcat putnicima, čiji je pilot javio kontroli leta da u zraku vidi čovjeka na stolici za ljuljanje. Na to su brižni kontrolori zapovjedili pilotu da odmah vrati avion na tlo i javi se na liječnički pregled. Putnici su kasnije izjavili da su bili preneraženi onime što su vidjeli.

Konačno, netko je poslao helikoptere da izbave Larrya. Vlasti su zatvorile zračnu luku i preusmjerili sve letove na susjedne piste dok su se oni pozabavili s čovjekom u stolici za ljuljanje koji je sličio privjesku na 4000 metara visine. Kada su ga na koncu spustili, odmah su ga okružile TV-ekipe, policija, vatrogasci, spasilački timovi i veliko mnoštvo radoznalaca. Bio je to glavni događaj.
"Jeste li se uplašili?" upitao ga je jedan novinar.
"Pa, zapravo i nisam", odgovorio je Larry.
"Planirate li to ponoviti?"
"Ne."
"A što vas je, čovječe, natjeralo da to uopće i poduzmete?"

Larry je malo razmislio i zatim jednostavno odgovorio: "Pa, nisam mogao samo tako sjediti na jednome mjestu ne poduzimajući ništa."

Zato nemojte provoditi vrijeme svojega kratkog života samo tako, ne poduzimajući ništa. Bog vas poziva da se uzdignete više od ovoga što nudi svijet.


Post je objavljen 15.11.2011. u 20:43 sati.