Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/igniss

Marketing

Kvalificiranje

Kvalificiranje je jedan od vitalnih manevara Igre, koji često može učiniti razliku između prekinutog upoznavanja i nastavka kontakta, ili uspješnog spoja i prelaska u vezu ili prijateljske zone.

Kao što sam prije naveo, žene imaju nerazumno velik popis zahtjeva od svojih potencijalnih partnera. To je relikt njihove biološki veće vrijednosti koji u današnjim uvjetima (slobodom po prvi put) potpuno podivlja i ode preko svake granice. Čak i žene na svom zalazu ili poslije njega često zadržavaju istu stvar, koju ja volim nazvati "popis s 327 točaka".


Nemaš šanse.

(Već čujem žensku protutvrdnju: "Da, ali i muškarci traže od nas puno toga!" Baš i nije tako, zar ne? Muškarci traže mladost i ljepotu, ostalo je šlag na torti. Ovaj težak zadatak stjecanja ljepote se za većinu ispunjava vrlo teškim činom rođenja i ne hranjenjem poput kita u dobi između 16 i 30 godina)

No da se vratimo temi... kao što znamo, muškaraca sa svim tim osobinama (ili tek većinom) nema puno. Iako žene podsvjesno ipak shvaćaju da se ne mogu držati svih kriterija inače će završiti u celibatu (ili kao sretna članica Alfa harema), to je sve popularnije. Kako se onda muškarac može nositi s takvim zahtjevima? Ako je netko pomislio da je odgovor "truditi se ispuniti što više njih", pogriješio je za 180° i odlutao negdje u pustinju gdje će umrijeti od žeđi.

Unatoč konvencionalnoj mudrosti, po kojoj bi bilo logično da na online dating stranicama dođu do izražaja prvo druge osobine, a ne "površni kriteriji", tamo se često događa i obrnuto: recimo, ako nisi visok, mogao bi biti automatski otpisan jer se jednostavno nećeš pojavljivati u pretragama gdje žene unose "normalne vrijednosti", ergo svoju listu zahtjeva. U stvarnosti to ne bi toliko smetalo jer bi imao Alfa jezik tijela da to kompenzira, ali na online dating stranici si na milosti i nemilosti popisa.

Ulaz: Kvalificiranje

Kako se žena ponaša prema svojim udvaračima? Ocjenjuje ih, bira, predomišlja se, analizira i opet ocjenjuje. Postoji velika količina stvari koja za nju može potopiti dojam inače-savršenog partnera. Rješenje je, umjesto se truditi dobiti najbolju ocjenu (iako to ne šteti, naravno), ponašati se kao žena.

Muškarac s dobrom igrom konstantno primjenjuje isti obrazac ponašanja i nemilosrdno ga izokreće u svoju korist. Budući da je već samim razgovorom, pozivom nekamo i trošenjem vremena izrazio interes po društvenim normama, odlazi na druge tračnice i zabavlja se onim na što žene nisu navikle: ocjenjivanjem njih.

Poruka koju suptilno želiš poslati je "znam da si lijepa, ali što još nudiš osim ljepote?" Kao prvo, to prebacuje težište "lova" na nju, kao da ona treba tebe impresionirati. Zatim, samo muškarci visokog statusa (Alfa) mogu sebi dozvoliti postavljanje kriterija, što joj neće promaknuti. I konačno, sprječava je da uključi "popis" po kojemu će se uvijek naći nešto što ti nedostaje. Žene su sposobne satima agonizirati oko sitnica kao je li netko pravi za nju ako mu se ne sviđa baš neka pjesma, a kamoli ne "bitnih stvari". Kvalificiranje izaziva kratki spoj u ovom procesu.


E sad se sjeti koliko ti je bitno nabildano tijelo!

Naravno, nikada nećeš to eksplicitno reći, ili nedajbože, hvatati se detalja tipa religije, politike i profesije. Izvaliti tako nešto bi pretvorilo ugodan razgovor u razgovor za posao, a moglo bi nekoga i uvrijediti. Umjesto toga, zabavljaj se sitnicama. Voli neki film? Ne libi se izraziti da to donosi bonus bodove. Ne gleda filmove? Minus milijun bodova! (pretjeranim i karikiranim tonom) Piše pjesme, priče ili nešto slično? Pohvali je za taj rijetki talent. Kritizira tvoj ukus u muzici? Zezaj je zbog njenih "snobovskih ukusa". Postavljaj lako ispunjive ali značajne uvjete, kao ima li avanturistički duh i voli li putovati? Varijacije su toliko široke i beskonačne da gotovo svaka situacija ima priliku za kvalifikaciju. Kao i uvijek, drži ton zaigranim i sarkastičnim, ali nipošto mračnim ili okrutnim.

Kvalifikacija je najupotrebljivija negdje na spoju ili srednjoj fazi upoznavanja, iako u malim dozama može biti od koristi i ranije (moraš već imati neku vrijednost da je možeš kvalificirati, jer ako je samo ignoriraš onda je nije briga za tvoje ocjene). Još nisam upoznao ženu koja na to ne bi dobro reagirala, a svjedoci za sve koje bi na manjak kvalifikacije loše reagirale su Beta legije zaustavljene na vratima s izgovorom "ti si sladak, ali ne osjećam ono nešto..."

Post je objavljen 15.11.2011. u 13:13 sati.