Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/returnofalterego

Marketing

RAMMSTEIN potvrdio da ima TOP 5 show na svijetu

Rammstein + Deathstars, 8/11/2011 Arena Zagreb

Godinu i pol nakon što su nas rasturili lani (u veljači) njemačka metalurgija (ok, ok nije tak žestoka, vele pravi metalci da su ovi ipak komercijala - hm) zvana Rammstein, ponovo su nam došli u posjet na opće iznenađenje - i veselje svih koji ih ili vole ili im se sviđa spektaularan show koji naprave. Definitivno imaju jedan od top 5 showova na svijetu. A opet s druge strane ne počiva sve na showu, nego su po meni jedan od bolji metal bendova pa onda je to nekakva pobjednička kombinacija. Jesu i kontraverzni i pretjeraju (kao i Let 3, koji su ioako pokupili pola Rammsteinovih fora) do preko granice ukusa, no oni nikad nisu niti bili "ringa-ringa-raja" :-)
A već je početak bio VAU na kvadrat - ovo na slici je inače most kojim su prelazili s glavne na pomoćnu pozornicu:


...obratite pažnju kako su unijeli našu zastavu u dvoranu


Pirotehnike u tonama (došli su s 2000 l nafte!), vatra suklja ko luda na sve strane, scena velebna, fora ko u priči .... iako ih nisam fotkala nego sa tribina i napravila ovih par videa - pa fotke nisu spektakl neki posebni, namjerno sam ih stavila više nego obično da biste dobili dojam i tijek koncerta.
Odsvirali su sve bitno i čak nisu izveli (što je meni osobno šteta) novi singl, ali ovo je ipak turneja "Made in Germany 1995-2011" iliti Greatest hits, pa su svirali sve bitno (čak i ono zabranjeno...). Odlično mi je u video sjela "Links" (kao lani "Du hast")


U svakom slučaju, nakupilo se jedno 12.000-13.000 što je podosta za ovu krizu, ali je lani bilo daleko više ljudi što je opet vidljivo da nas je kriza desetkovala. Odsvirali su i dva bisa, završili prvi s "Ohne Dich" (koju možete pogledati na Yubito kanalu kao i prethodne). Dostojno je najveću ekstazu doživjela "Du hast" a ono što me svaki put kod njih oduševljava, i to sam do sada vidjela jedino kod njih, je da na kraju koncerta svi kleknu pred publiku i zahvale joj se.


E da, i Till (pjevač) je nekoliko puta rekao nešto na hrvatski a la "Ruke gore" što je naravno pobralo gromoglasno odobravanje.
Predgrupa su bili odlični švedski metal-gotičari Deathstars, ali o njima ispod Ramm slika...







Na "Main Teil" je Till kao pravi mesar skuhao Flakea (klavijaturistu)




a Flake je u "Haifisch" morao u čamac pa pravac publika:


na onom trojcu seksualno obojanih pjesama (od kojih su neke bile zabranjivane) preselili su se po mostu na središnju pozornicu:






"Engel" je rigala vatru iz krila:


Završili su s "Ich will"




I na kraju, to jest na početku Deathstarsi koji su odlično zvučali, iako mene osobno nisu oborili s nogu. Zadrti gotičari su se za ovu priliku malo "pometalili" u skladu s glavnim na koncertu dakako:











Post je objavljen 10.11.2011. u 14:56 sati.