što čovjek može skuhati i onda jesti tri dana, sarmu naravno :D
zato sam u subotu navečer skuhala njeno veličanstvo da imam slobodnu nedjelju, ponedjeljak a možda i utorak od kuhanja ;)
to vam ne treba recept, to znate skuhati, ne?
a kad ne morate u nedjelju kuhati ručak, onda možete na miru uz jutarnju kavu napraviti kolač i poslije ste mirni, možete cijelu nedjelju ljenčariti :D
recept za pitu sam našla jednom na blogu valivolitorte i radi se s ribizlama
ja je obično radim sa mješavinom šumskog voća jer mi je aromatičnije, možete staviti samo ribizle, samo borovnice...kako vam paše
za pitu vam je potrebno
za tijesto:
125 g maslaca
100 g šećera u prahu
250 g brašna
malo soli
2 žutanjka, meni je tijesto bolje kad stavim jedno cijelo jaje
2 žlice hladnoga mlijeka
za nadjev:
paket od 450 g smrznutog šumskog voća
4 bjelanjka
200 g šećera u prahu
zamijesite tijesto od navedenih sastojaka, razvaljajte ga, stavite u namašteni kalup za pitu i izbockajte ga vilicom
pecite na 180°C 15 minuta
za nadjev izmiksajte bjelanjke u čvrsti snijeg i postepeno dodavajte šećer uz daljnje miksanje, kad ste to izmiksali, lagano kuhačom umiješajte odmrznuto i ocijeđeno voće, ako imate svježe još i bolje
nadjev premažite preko polupečenog tijesta i na 150°C pecite 40 minuta
kad dočekate da se ohladi, navalite ;)
uvijek pojedem previše te pite :D
Post je objavljen 07.11.2011. u 17:50 sati.