Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kenguur

Marketing

VIRTUALNA SVIJECA ZA VUKOVAR 20 godina poslje






Dragi prijatelji.
Vec dugo godina radio sam virtualnu svijecu na obljetnicu pada Vukovara za sve poginule u mom gradu. Svijeca je izradjena kao GIF animacija. Jos davno kada sam napravio prvu animaciju svijece 2006 - 2007 godine, odaziv ljudi koji su je podijelili na blogu i na raznim web stranicama i portalima diljem svijeta, kao i na Facebooku, me je zaista ugodno iznenadio. Prosle godine sam skoro odustao da napravim novu, misleci da je ljudima to vec dosadilo, ali mnogi prijatelji su me nagovorili da nastavim sa ovom akcijom kao i svake godine do sada. Nekoliko godina unazad u izradi ove svijece za Vukovar u tome je svojim crtezima sudjelovao i moj prijatelj Nenad Nenoos Barinic. Hvala svima na podrsci koji su do sada mislili na moj grad.

Boje koje sam koristio su simbolicne. Crna boja simbolizira proslost, a plava boja je radjanje novoga dana ili bolja i sretnija buducnost. Na svijeci su sklopljene ruke u molitvu za sve stradale.
Vodotoranj grada Vukovara je simbol otpora gradjana Vukovara da ostanu na svome. I ostecen jos uvijek 20 godina poslje stoji i prkosi, kao da kaze "Nikada necu otici iz ovoga grada" u koji se na zalost mnogi nikada vise nisi vratili.


Kao i proteklih nekoliko godina u vrijeme kada se blizi godisnjica pada Vukovara, pokrecem akciju
"SVIJECA ZA VUKOVAR 2011"
Iznenadjen sam proslogodisnjim potporama i zaista moram istaknuti da je ova mala slika Vukovarskog vodotornja sa svijecom za sve stradale u mome gradu imala vasu veliku potporu, ali nalazila se i na mnogim blogovima bloger.hr i na Facebooku , sto je i mene samoga iznenadilo veoma ugodno.
Zahvaljujem jos jednom svima koji su do sada ucestvovali u ovoj akciji.

U ovo vrijeme i do 18.11.1991 u mome gradu vodile su se velike borbe i upravo u to vrijeme izginulo je najvise ljudi
Najvise sto mogu napraviti na blogu je zapaliti ovu virtualnu svijecu koja ce kod mene gorjeti narednih dana.
Samo u mojoj mijesnoj zajednici kako se to nekada zvalo, poginulo je oko 46 susjeda i mojih dobrih prijatelja .
Neki se jos vode kao nestali i pitanje je dali ce se ikada pronaci.

U koliko zelite ucestvovati u ovoj akciji kao i prosle godine, kopirajte text ispod slike i stavite u vas blog BOX do 18.11. ove godine i na taj nacin uz mene pokazite da Vukovar nije zaboravljen.
Zahvaljujem svima unaprijed.!


U koliko netko zeli procitati vise o vremenu kada je u Vukovaru bijesnio rat mozete pogledati link ispod sa Wikipedije, gdje je opsirno napisano sve o srazmjeru snaga i dogadjajima po datumima.

http://hr.wikipedia.org/wiki/Bitka_za_Vukovar







Kopirajte text u bijelom polju i stavite kod sebe u BOX.

Post je objavljen 07.11.2011. u 08:59 sati.