Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kristinaivandic

Marketing

Prijatelji mora u Ciboni

Što god da samo očekivali od sinoćnjeg koncerta klape Cambi povodom 25 godina djelovanja , njihov nastup je ponudio više. Dijelom zbog prijatelja mora, kako su "cambelovci" nazvali Vannu, Meri Cetinić, Nenu Belana, Tonija Cetinskog i Massima, a dijelom zbog neosporne kvalitete njihove izvedbe i šarma kojim su ispunili Cibonu.

Zagreb je na ovu klapsku predstavu čekao pet godina, pa su se organizatori potrudili pružiti dva i pol sata čiste pisme.



Uploaded with ImageShack.us
Iščekivanje klape u punoj Ciboni

Koncertom je klapa promovirala svoj posljednji album "Zar više nema nas", na kojem se nalaze njihovi zapaženi singlovi i obrade najvećih hitova hrvatske glazbe, već proslavljenih autora i izvođača, kao što su Gibonni, Oliver, Zdravko Ćolić ili Mate Mišo Kovač.

Tako su se sinoć poslastice u izvedbi klape i gostiju samo redale.
Cambi je koncert otvorio pjesmom "Kristina" Zdravka Ćolića, zatim su slijedile "Rijeka snova" i "Tempera". Meri Cetinić je pokazala zašto je toliko dugo na sceni, i koliko su vječne njezine balade "Jubav si moja zauvik" i " U prolazu". Nakon klapske izvedbe "Igre bez granica" i "Ti me vodi preko voda", duetom im se pridružila Vanna i sama otpjevala nekoliko pjesama.



Slijedili su možda manje poznati singlovi s promoviranog albuma, nakon kojih je Neno Belan pozdravio pjesmom sve divojke s juga. Massimo je nastupio u svom klasičnom stilu i oduševio, dok je Tony u duetu s klapom zapjevo "Kad žena zavoli". Publika je na prve taktove Cesarice, klapu nagradila pljeskom i s njom zapjevala.



Uploaded with ImageShack.us
Klapa Cambi & Meri Cetinić


Prijatelji mora zaključili su koncert zajedničkim "More, more", a klapa je još dva puta pjevala bis, što je pravi izraz želje publike za klapskom pjesmom. Tako je nizanje bisera hrvatske glazbe završilo.



Klapa Cambi nastala 1986. u Kaštel Kambelovcu, osvojila je mnoge nagrade na festivalima dalmatinske pjesme, nadamo se da nam ima još puno toga pokazati. Iako se tokom godina sastav klape mijenjao, klapa Cambi, kako je ovaj koncert u zagrebačkoj Ciboni pokazao, priznata je i cijenjena od publike i estrade koja ju je podržala. Ovakvo dalmatinsko osvježenje uvijek je dobro došlo u Zagrebu.



Uploaded with ImageShack.us
Scenski efekti tijekom koncerta

Post je objavljen 04.11.2011. u 23:08 sati.