Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/homo-sapiens-ludens

Marketing

Zajednička molitva

"Crkva se usrdno molila Bogu za (Petra)."
Djela 12,5

"O onima koji su, kao rezultat propovijedi apostola Petra, primili Riječ i krstili se, čitamo da su bili "postojani u apostolskom nauku, u zajedništvu, u lomljenju kruha i u molitvama" (Djela 2,42). Riječ Božja iznosi te četiri značajke kao uvjet za zdrav razvoj mjesne crkve. Ondje gdje se one provode, zajednica vjernika sve više pokazuje obilježja Božje crkve.
Po milosti Božjoj su vjernici u mnogim zemljama slobodni okupljati se na taj način. Ne bi li za Boga bilo sramota kad bismo zanemarili samo jedno od toga, primjerice uobičajenu molitvu? Bi li kršćani u Judeji bili tako snažni i plodonosni svjedoci u vlastitu kraju da su neki od njih zanemarivali zajedničku molitvu? Zaključujemo da je način na koji je apostol Petar bio oslobođen iz zatvora bio Božji odgovor na molitvu crkve.
Mnogo nas toga može spriječiti u tome da redovito pribivamo molitvenim sastancima, primjerice posao, bolest, ili druge važne okolnosti, no uvijek se upitajmo prihvaća li Gospodin naše razloge- ili se samo radi o izgovorima. Imajmo na umu da su kršćani, kad se sastanu na taj način , u prisutnosti Gospodina Isusa Krista (vidi: Matej 18,20). To neizostavno donosi bogate blagoslove njihovim srcima."

(Prepisano s kalendara "Dobro sjeme", 31.10.2011.)


Do danas se na području Balkana nalaze zemlje s najmanje nanovorođenih kršćana u Europi. To je tako ozbiljna stvar, a još je i više kada vidimo da se Južna Koreja u zadnjih 50 godina preporodila. To je država sa najviše nanovorođenih kršćana u cijelom svijetu.
Upravo taj problem, tvrdog srca svih stanovnika balkana ponukao je određene starješine da predlože da napravimo konferenciju "Molitva za Balkan". Jedan brat je u Makedoniji našao hotel po izrazito povoljnim cjenama gdje možemo napraviti konferenciju. ja sam bila jedna od onih koji su krenuli iz Hrvatske. Znači...skupili su se kršćani iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, sestra iz Bosne, iz Crne Gore, Makednonije, čak je došao i jedan brat iz Albanije i braća iz Grčke. Bilo nas je oko 50.
Stavljeni su zahtjevi za molitvu i molili bi u grupama. Ono što mi se najviše svidjelo je nedjelja kada smo se okupili u 6 i 30 ujutro i kada smo, u nemogućnosti da stanemo u jedan veliki krug, podijelili se u 3 i kada smo molili Gospodina za probuđenje, za snagu evangelizatorima, vjernicima da govore, propovjedaju, šire radosnu vijest ("Tada im reče: "Idite po svem svijetu i propovjedajte Radosnu vijest svakom stvorenju!"" Marko16,15)
Isus je rekao: Gdje su dvojica ili trojica skupljeni u moje ime, i ja sam s njima. Kao i "I što god zamolite u moje ime, učinit ću, da se proslavi Otac u Sinu," Ivan14,13

Stvarno je vikend bio blagoslovljen, vladalo je jedinstvo vjernika, svi smo bili jednaki, kao da se poznajemo cijeli život, a ne da smo se tek tamo upoznali. Kad si nanovorođen ti ne poznaješ probleme koji su bili prije, Hrvati su molili za Srbiju, Srbi su molili za Hrvatsku, mi za Sloveniju, Slovenija za nas. Bili smo ono što i jesmo, braća i sestre u Kristu.
Božji blagoslov

Post je objavljen 01.11.2011. u 23:17 sati.