Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/huc

Marketing

'ajde, jedna prigodna uz dan krepanih!

buuuuuuuu
Prizor iz Hucovog kratkometražnog eksperimentalnog fima I sve kurve pobiše pederi


Bio je neraspoložen. Surfao je netom bez veze, klikajući na sve što mu se učinilo iole zanimljivim. No ništa mu nije zaokupilo pažnju duže od tri minute sve dok nije naišao na Životni kalkulator, stranicu za izračun životnog vijeka.
Mlad, nasmiješen doktor-maneken uvjeravao ga je kako ovdje nije riječ o 'oč'š' da ti gatam prevari, već da se procjena o duljini životnog vijeka bazira na pomnom istraživanju i analizi medicinskih i znanstvenih podataka. Istraživanja su pokazala, rekao je, većina ljudi doživjeti će osamdesetu. A ti, upitao je dr. Longlife. Bilo je to lijepak pitanje, dakako. Potom je ponudio potencijalnom korisniku personaliziranu listu savjeta za odvikavanje od loših navika i eliksir života...
Pa da vidimo, reče Artur Šop i stade ispunjavati upitnik.
Upitnik je bio jednostavan: datum i godina rođenja; spol; zemlja rođenja; bračni status; ritam druženja sa članovima uže obitelji ili bliskim prijateljima; trenutna razina stresa u posljednjih 12 mjeseci; način nošenja sa stresom; stručna sprema; satnica; broj radnih dana; kakvoća zraka u mjestu življenja; revnost korištenja sigurnosnog auto pojasa; dnevna potrošnja kave; čaja; pušač ili pasivni pušač; konzumacija alkoholnih pića; ritam kenjanja, boja stolice... itd.
Nakon šezdeset i sedmog pitanja računalo napokon ispljunu odgovor: poštovani, vaš životni vijek iznosi 40 godina i 11 mjeseci.
Preostalo vrijeme: 5 minuta i 38 sekundi.
Nestašne crvene brojčice trčale su prilično brzo ka nuli.
Taman za još jednu cigaretu pomisli Arturu i osmjehnu se podrugljivo.
Smota cigaretu, pripali je i sjedne na prozor.
Dvije nabildane ljudeskare tucale su na ulici neku mršavcu veliki vimena, treći je snimao kamerom. Bili su poput uspaljenih cucaka. I to na Sisvete! Arturu se to nije svidjelo. Kakav blasfemični ološ, kakvo dno dna. Glupe zvijeri, procijedi kroz zube ljutito.
U kutiji pod krevetom potraži granate i ležerno ih, kao opušak, frkne kroz prozor.
Razigrana grupica odletje u zrak.
Čuo se jauk i zapomaganje ranjenih.
On zatvori prozor.
Nekoliko sekundi kasnije Anda (kći Ante Pannoniusa) prolazeći pokraj ulaznih vrata gospodina Šopa začu pucanj i odmah pozva policiju.
Kada čuvari zakona, javnog reda i mira uđoše u stan zastavnik Šop ležao je mrtav u lokvi krvi. Na zaslonu monitora iluminirala je samotna, opaka brojčica

0


Post je objavljen 31.10.2011. u 20:31 sati.