Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/belleepoque

Marketing

Red Room Cabaret

Jedan od novinskih tekstova koji je govorio o otvorenju 7. Festivala novog cirkusa nosio je naslov " Ponekad se u Zagrebu živi kao u Berlinu. Ali, samo ponekad...", aludirajući na slabo razvijenu i promoviranu alternativnu scenu u Zagrebu. 7. Festival novog cirkusa ove je godine trajao šest dana, i kroz tih šest dana predstavio najrazličitije forme - od francuskih plesača na žici u predstavi "Sur la route" , dokumentarnih filmova o armenskim i kineskim plesačima na žici, predstave mladih splitskih umjetnika pod naslovom "C8H11NO2", dvije izvedbe Red Room Cabareta i programa "Ringišpil" sa nastupima mladih hrvatskih umjetnika raznih cirkuskih žanrova.

Red Room Cabaret praizveden je prošle godine na jednodnevnom izdanju Festivala novog cirkusa, a okupio je umjetnike iz različitih dijelova svijeta, koji se bave različitim formama. Tako Red Room Cabaret uspješno balansira između cirkuskog , burlesknog i komičarskog programa. Kroz program nas je vodila Beatrix/Junifer, koja je utjelovila vlasnicu fitness centra iz Miamia s glavnim postulatom " I kad zaista morate jesti - nemojte! ", te tako vrhunski ismijala žudnju za ljepotom. Ušla je uz veselu melodiju "Svijet voli pobjednike" i aludirala na premijerku Kosor, budući da je ta pjesma poznata kao "neslužbena himna HDZ-a", a jedna od najzabavnijih njenih objašnjavanja bile su plastične operacije za siromašne.




Jedna od najimpresivnijih točaka došla je na samom početku, sa australskim akrobatima "English Gents" čiju izvedbu možete vidjeti i na fotografijama. Oni su se našli u najrazličitijim položajima - jedan na glavi drugoga, pa čak i samo na jednoj ruci, a sve to sa rastegnutim smješkom na licu. Najjača žena na svijetu, izvođačica Betty Brawn uz temperamentne je ritmove podigla dvojicu muškaraca, a oni su se popeli na njen trbuh, a osim toga je vlastitim rukama strgala jednu knjigu. Kalki je vrtila hulahop u dvije prilike, oba puta energično , uz snažnu punk glazbu, te oduševila čitavu publiku.












Među burleskne izvođače ubraja se Empress Stah sa svojim neobičnim performansom tijekom kojeg se polijeva voskom te ispija vlastitu krv, i potvrđuje slavnu rečenicu " Diamonds Are a Girl's Best Friend ". Tu je bila i Kiki Kaboom sa sjajnom točkom u kojoj je imitirala Judy Garland, te drugom točkom "Chav-a-rella".





Jedna od vizualno najljepših točaka bila su dva nastupa zračnog akrobata Cohdija Harrella, koji je u svom nastupu na obruču i trapezu osvojio publiku virtuoznošću i elegantnošću svojih pokreta. Michael Carbonaro pretvorio se uz pomoć pjene za brijanje u različita bića, što je bilo malo teže promatrati iz daljine, a Magic Thor bavi se žongliranjem lopticama koje izbacuje iz usta.



Red Room Cabaret uistinu je jedinstvena predstava, kakva se u Zagrebu ne događa često, a uvelike ovisi i o reakciji publike. Druga izvedba, ona u subotu, bila je puno bolja upravo zbog entuzijazma publike, koja se ponašala opuštenije i primjerenije "cabaretu":

Uostalom, kako je Liza otpjevala...






Post je objavljen 31.10.2011. u 14:09 sati.