Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/franzy

Marketing

Kak su jeli njihovi stari

Proteklo vrijeme je bilo obilježeno poslom u Državnom arhivu, ali i finom klopom. Sreća je htjela da je i druga kuma moga kumčeta također u Beču, pa smo se počeli intenzivnije družiti i to obilazeći različite restorane. Od vijetnamskoga na Naschmarktu preko Schutzhaus Zukunft do hrvatskoga u 3. kotaru. K tome sam u četvrtak i petak bio u Budimpešti na jednoj konferenciji i tamo fino jeo. Sviđaju mi se gastronomska putovanja. ;) Kod Vijetnamca sam jeo finu riblju juhu i hrskavo pečenu patku s rižom i sojinim klicama i povrćem, kod tradicionalnoga Austrijanca pečenku od vepra s dinstanim crvenim kupusom i knedlama od krumpira, a za desert Mohr im Hemd (čokoladni nabujak). Kod Hrvata juhu od rajčice, grdobinu i crni rižot te rožatu. U Budimpešti odrezak na budimpeštanski način, a drugi dan file smuđa s umakom od gljiva i kroketima, za desert knedle od svježeg sira u umaku od kiselog vrhnja, sa šećerom i šećerom u prahu.
Jučer sam imao prvu posjetu iz Zagreba. Pet kolegica na terenskoj nastavi. Bili smo u kafići Anzengruber u 4. kotaru i fino se družili uz pivce i gulaš juhu. A vlasnik je, naravno, Hrvat koji na ponudi vina ima i plavac i graševinu.
Španjolac se pojavio nakon pet dana i rekao da je bio u Španjolskoj. Fino da nam je rekao, pa se nismo brinuli da ga netko nije zamlatio i uzeo organe npr.
Idući vikend dolazim u Zagreb, javite se!


Post je objavljen 30.10.2011. u 21:09 sati.