imam u zadnje vrijeme problem, ne znam što bih kuhala, ali ne iz razloga što nemam ideje, nego zato što imam previše ideja....a nema smisla da napravim pet jela dnevno, ne?
jučer sam radila puretinu u nekakvom kreativnom umaku, kak' volim raditi nešto na saft, svašta mi padne na pamet utrpati unutra :D to vam možda pokažem nekom drugom prilikom
ali kako mi se jučer još nešto kuhalo, peklo, došlo mi je da napravim tortu, pa sam je i napravila, bez ikakvog posebnog povoda
torta je jednostavna da jednostavnija ne može biti, a nadjev izaberite po svom ukusu, može i bez njega
nisam tip kojem se da peći sto kora posebno, zajebavati se s izradom sto krema, (kak' sam fina danas, op.a.), cijenim jednostavnost, u svemu, a i bitniji mi je sadržaj od forme - ne podnosim formalnost zapravo uopće :D
no ajmo na recept, krenula sam u krivom smjeru pa da ne drobim više
sastojci: šalica = 2,5 dl
2 šalice brašna
2 šalice šećera
3/4 šalice kakaa u prahu
2 žličice sode bikarbone
1 žličica praška za pecivo
mrvicu soli
1 šalicu mlijeka
1/2 šalice ulja
1 žličicu ekstrakta vanilije
1 šalicu vruće kave
2 jaja
sve sastojke osim kave staviti u zdjelu za miksanje i pustiti mikser da miješa, ili ručno ako već morate, kad se sve dobro izmiješalo, dodajte kavu i promiješajte dok se sve ne sjedini (ja sam stavila samo jednu žličicu nesa u vodu jer baš ne volim kavu u kolačima)
ulijte u kalup za tortu (23 cm ako hoćete višu tortu ili veći ako hoćete nižu) kojeg ste obložili papirom za pečenje ili na neki drugi način pripremili za pečenje - smjesa je jako rijetka, ako nemate kalup koji jako dobro dihta, podmetnite nešto ispod njega jer će vam smjesa curiti, pecite na 175°C 45 minuta najmanje ako ste odabrali manji kalup, probajte da li je pečeno, ako nije pecite još par minuta - jednostavno, ha?
biskvit je gotov, ako želite možete i bez filanja poslužiti uz kakvo voće i šlag, ili filajte, kako želite
ja sam svoju nafilala s tučenim vrhnjem (0,5 l slatkog vrhja) u koje sam umiješala 2 žlice svog domaćeg džema od šumskog voća (da, i to mi je jednom došlo da napravim) s dodatkom malo šećera u prahu jer je džem malo kiseliji, i to je to, piece of cake
fotke snimane malo na brzinu, pa kakve se, takve su :D
uživajte u torti a ja se odoh gnjaviti s pečenjem pure, kako ne volim peći te ptičurine satima, podlijevati....užas jedan
Post je objavljen 30.10.2011. u 11:00 sati.